Op een doorsnee avond, waarbij het lijkt alsof het lot besloot een loopje te nemen met degenen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, treffen we onze hoofdpersoon gevangen in de greep van treinvertragingen. Haar geduld en honger zijn beide tot een dieptepunt gezakt. Gelukkig heeft ze een steun en toeverlaat thuis, haar vriend, die wellicht kan beginnen met het koken van de rijst… of toch niet?
Alvast rijst koken
Om 19:36, in een poging om de avond nog te redden, stuurt ze een bericht naar haar partner: “Je kunt toch de rijst alvast koken. Dan is het klaar als ik thuis ben.” Eenvoudig, toch? Dat zou je denken, maar er volgt een reeks komische verwikkelingen die zelfs Shakespeare zou kunnen waarderen.
Kleine, ronde deeltjes
“Ik kan het altijd proberen. Hoe moet dat dan?” reageert haar vriend. Wat begint als een nuttige uitwisseling van informatie, wordt al snel een hilarische zoektocht. “Is dit genoeg? Het zwelt op, toch?” vraagt hij, terwijl hij een foto stuurt van kleine, ronde deeltjes. “Hoeveel water moet erbij en hoe lang moet het op het vuur?” vraagt hij vervolgens, terwijl hij de basisprincipes van het rijstkoken probeert te doorgronden.
Dat is geen rijst
De verwarring bereikt een hoogtepunt wanneer hij een foto stuurt van een verpakking en vraagt: “Wat is dit?” In de hoop dat hij het juiste heeft gepakt. “Dat is helemaal geen rijst, dat zijn witte sesamzaadjes!” legt zijn partner uit. Inderdaad, geen rijst, maar sesamzaadjes. “Waarom lijkt het dan zo op rijst? Dat is misleidend,” merkt hij op, bedrogen door de verpakking.
Echte basmati rijst
Na enkele snelle zoekopdrachten op internet vindt hij uiteindelijk de echte basmati rijst. “Pak de basmati rijst uit de kast,” instrueert zijn partner hem. “Doe 1 grote mok rijst in een pan, daarna 1,5 mok water erbij.” Ze legt verder uit: “Breng het aan de kook, zet het vuur uit zodra het kookt en laat het op de warme pit staan met de deksel erop. Verder niets mee doen.”
Treinvertragingen zijn toegenomen
Ondertussen laat een update van de NS-app weten dat de treinvertragingen zijn toegenomen door een incident met een spoorbrug. “Dit gaat helaas nog wel even duren,” zucht ze. Thuis worstelt haar vriend nog met de maatbeker en de timer, en klaagt: “Je zei dat het simpel was. Nu moet ik gaan meten en timen.”
Een aangename verrassing
Wanneer ze uiteindelijk thuis arriveert, wacht haar een aangename verrassing. Niet alleen is de rijst perfect gekookt, haar partner heeft ook nog geprobeerd een bijgerecht te maken. Zo eindigt de avond niet in een debacle, maar in een onverwachte triomf. Wie had dat kunnen denken? Nou, niemand eigenlijk. En laten we eerlijk zijn, is het leven niet een beetje zoals rijst koken? Soms heb je sesamzaadjes nodig om te beseffen dat je eigenlijk gewoon rijst wilde.
Check ook:
LLDL-kijkers woedend op traditionele Ricardo: ‘Vrouw hoort te koken, hè’