Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw spaart 21.000 euro in één jaar door af te zien van overbodige aankopen

overbodige aankopen

We geven vaak onnodig veel geld uit en aan het einde van de maand realiseren we ons dat we beter hadden kunnen sparen. Het is verstandig om altijd kritisch te kijken naar onze aankopen en af te vragen of ze echt noodzakelijk zijn voordat we ons geld uitgeven. Zo kunnen we meer besparen dan we vaak denken. Deze dame wist in een jaar zelfs 21.000 euro te besparen door af te zien van overbodige aankopen.

Onnodige aankopen

Een vrouw wilde onderzoeken hoeveel ze kon besparen door zich te onthouden van impulsaankopen en overbodige activiteiten. Ze besefte dat ze in het afgelopen jaar te veel geld had uitgegeven aan kleding, uitstapjes en vliegtickets. Om hier iets aan te doen, besloot ze zichzelf uit te dagen om een heel jaar geen geld uit te geven aan overbodige zaken. In plaats daarvan wilde ze haar geld alleen besteden aan haar hypotheek, levensverzekering, goede doelen en telefoonrekeningen.

Haar man dacht dat dit te ambitieus was en dat ze het niet zou redden. Maar Michelle was vastberaden om deze persoonlijke uitdaging te winnen. Ze stopte met het kopen van nieuwe kleren en besloot alleen gebruik te maken van wat ze al had. Ze ging fietstochten maken in plaats van te reizen met de auto. Om haar doelen te bereiken, moest ze zichzelf organiseren en een limiet stellen aan basisbehoeften. Ze stelde zichzelf een weekbudget van $35 in voor de aankoop van deodorant, shampoo, tandpasta en boodschappen. Ze moest afzien van luxeartikelen zoals reizen, nieuwe kleding, uit eten gaan, naar de film gaan, lidmaatschap van de sportschool en snoep.

overbodige aankopen

Check ook: Hoeveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander?

Bron: Zelfmaak ideetjes

You May Also Like