Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Vrouw laat zich ondanks zien documentaire alsnóg oplichten door Tinder Swindler

tinder swindler

Sommige mensen verdienen het bijna om opgelicht te worden. Een Israëlische vrouw heeft zich zelfs na het zien van de geruchtmakende documentaire ‘The Tinder Swindler’ alsnóg laten oplichten door Simon Leviev, zo schrijft The Times of Israel.

The Tinder Swindler

De documentaire The Tinder Swindler kwam begin dit jaar uit op Netflix en gaat over Shimon Hayut, aka Simon Leviev, die diverse vrouwen via Tinder veel geld afhandig wist te maken door ze wijs te maken dat hij de zoon was van steenrijke diamantenmagnaat. Je zou denken dat niemand na het zien van de docu nog in zijn praatjes zou trappen, maar dat blijkt verkeerd gedacht. Een 25-jarige vrouw, Iren Tranov, heeft zich zo’n 130.000 dollar afhandig laten maken door Leviev, ná het zien van de serie.

Simon Leviev tinder swindler

“Leugens”

In een interview met een lokale tv-zender vertelt Tranov dat ze Leviev korte tijd na het uitkomen van de docuserie leerde kennen. Hij wist haar er echter van te overtuigen dat alles dat in de serie te zien was ‘leugens’ waren. “Hij nam elke vrouw met me door die over hem had geklaagd en bij elke vrouw vertelde hij dat het leugens waren en dat hij gelijk had. Hij lijkt niet op een crimineel die jaagt op een prooi”, aldus Tranov.

Nieuwe BMW

Toch liet ook de 25-jarige zich in de val lokken. Omdat ze op dat moment een nieuwe auto wilde kopen, claimde Leviev dat hij partner was van een BMW-importeur, en dat hij een BMW met korting voor haar kon regelen. Hiervoor leende ze geld bij verschillende banken, dat ze aan hem overmaakte. Vervolgens gaf Hayut haar een ’tijdelijke auto’ en beloofde dat de BMW snel geleverd zou worden. Helaas kwam het nooit zo ver, en werd de tijdelijke auto ook in beslag genomen omdat deze op de naam van iemand anders zou staan. “De auto is van iemand anders en ik ben mijn geld kwijt”, besluit Tranov.

Bron: FunX

Beeld: NetflixYou May Also Like