Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw laat truc zien waarmee je shotjes kunt drinken zonder te droog “boeren”

Beeld: TikTok

Velen van ons zullen dat gevreesde gevoel kennen wanneer je een shot alcohol neemt en je mond zich vult met speeksel voordat je ongecontroleerd begint te droog “boeren”. Het is helemaal geen prettige ervaring, vooral niet als je in een bar of club bent en het risico loopt dat je iets uit je mond te komen. Een vrouw heeft een handige truc gedeeld waarmee je een shotje kunt nemen zonder te droog “boeren”. 

De truc

Aussie Holly Moffatt is ons te hulp geschoten met haar slimme en gemakkelijke hack: alles wat je nodig hebt is een shot naar keuze en een Oreo of cracker. In de clip zegt ze: “Vandaag laat ik je zien hoe je op de juiste manier een shot neemt. Eerst pak je je wodka of wat voor soort pure alcohol je ook drinkt, en dan moet je je neusgaten vasthouden zodat je neus geblokkeerd is als je hem achterover slaat. Vervolgens neem je je cracker of koekje, Holly gaat voor de Oreo, en die stop je zo snel mogelijk in je mond. “Dan wil je eten, eten, eten met je neus geblokkeerd,” voegt ze eraan toe. “Je proeft niet veel, maar je spoelt de alcoholsmaak weg. En dan, als je die cracker of Oreo op hebt, ontgrendel je je neus en zou je de alcohol helemaal niet geproefd hebben. Je voelt het branden naar beneden. Dat is normaal, het is oké.” Aan het eind zegt ze: “Ik proef alleen de Oreo,” voordat ze grapt: “Als je de volgende keer in de club bent, neem dan een Oreo mee.” Oké, dan krijg je misschien een paar rare blikken als je een pak koekjes meeneemt naar de club, maar hé, het kan niet erger zijn dan de blikken die je zou krijgen als je begint te droog “boeren”.

Beeld: TikTok

Daarom werkt deze truc

De truc is een gevolg van het feit dat je reukzin ongeveer 80% uitmaakt van wat je als smaak waarneemt. Natuurlijk is drinken om dronken te worden meestal niet aan te raden, niet alleen vanwege de gevolgen voor de gezondheid, maar die kater zal een killer zijn. Als je een liefhebber bent van shotjes, zeker nu je hebt ontdekt hoe je ze kunt drinken zonder ze te proeven, zeggen deskundigen dat het minste wat je kunt doen is eerst je maag vullen, hoewel je misschien iets meer nodig hebt dan een Oreo.

@holly.moffatt Step by step guide to how to take a shot without gagging #imdrunk ♬ original sound – Holly

Medische verklaring

Dr Simran Deo, een arts bij online artsen website Zava, vertelde aan LADbible: “Sommige studies hebben aangetoond dat het alcoholgehalte in het bloed bij het drinken op een lege maag tot vier keer hoger kan zijn dan na het eten. Op een lege maag bereikt het alcoholgehalte in het bloed ongeveer een uur na het drinken zijn hoogste niveau en dit vermindert dan gedurende de volgende 4 uur. Wanneer er voedsel in de maag aanwezig is, vermindert dit de absorptie van alcohol door het vertragen van de ledigingsprocessen.”

Check ook: Gast heeft geniale hack om gratis kipnuggets bij McDonald’s te krijgen

Bron: ladbible.com

Beeld: TikTok

You May Also Like