Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw laat familie meebetalen voor kerstdiner: Zonen betalen €18,-, dochters €12,-

Beeld: Pexels

We kunnen het er met z’n allen over eens zijn dat december de maand is waarin je het meest uitgeeft. Denk maar aan Sinterklaas- en kerstcadeautjes. Maar ook aan de etentjes met familie en vrienden tijdens het eind van het jaar. Een vrouw heeft de perfecte oplossing hiervoor bedacht: ze laat iedereen die mee-eet ook zelf meebetalen.

Deadline

Caroline Duddridge, een 63-jarige gepensioneerde vrouw, rekent gasten al jaren aan voor kerstdiners. Dit is een traditie geworden. “In de laatste dagen van november bekijk ik mijn bankrekening en kijk wie de betaling heeft gedaan en wie niet. Daarna bel ik degenen die nog niet hebben betaald en herinner ik hen aan de deadline van 1 december. Ondanks vele excuses of verzoeken om uitstel, komt uiteindelijk al het geld binnen”, vertelt ze.

meebetalen kerstdiner
Beeld: Pexels

Niet betaald, niet uitgenodigd

Caroline is erg stipt. Ze staat geen late betalingen toe, dus wie niet betaald heeft, wordt niet uitgenodigd. Hoewel het een twijfelachtige keuze was, was het de enige manier waarop ze een kerstdiner voor 12 personen kon organiseren, aangezien haar pensioen slechts €1170,- per maand is. Voordat ze gaat shoppen voor de feestdagen, zoekt ze naar de beste deals en stelt dan het perfecte menu samen. Haar twee zonen betalen €18,-, drie dochters €12,-, vier kleinkinderen ouder dan vijf jaar betalen €6,- en de jongsten betalen €3,-.

Kosten delen?

“Ik weet dat veel mensen kritiek op me zullen hebben, maar dat deert me niet. Het is niet alleen een kwestie van geld, op deze manier kunnen de kosten van het diner gelijkelijk worden verdeeld over alle aanwezigen. Van één persoon verwachten dat hij de hele maaltijd betaalt, klaarmaakt, opruimt, de verwarming laat draaien, is te veel. Het bedrag dat ik reken voor het avondeten is inclusief stroom. Ik denk dat dit de enige weg is om te volgen.”, aldus Caroline. Caroline verwachtte enige kritiek, maar deze erkenning van haar bewijst niet anders dan dat er veel mensen zijn die de kosten van het kerstdiner delen. Misschien een traditie om over te nemen?

meebetalen kerstdiner
Beeld: Pexels

Bron: curioctopus.nl

Beeld: Pexels & Twitter

You May Also Like