Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vrouw krijgt een hoge boete omdat ze een sigaret uit autoraam gooide

boete sigaret
Beeld: Pezels

Er zijn verschillende dingen waarvoor je een boete kunt krijgen, zoals… het gooien van sigaret uit je auto. Een vrouw in Engeland kreeg een boete van maar liefst £1500 (1691 euro) voor het gooien van een peuk uit haar autoraam.

Boete

De bestuurder van een Nissan Duke werd gespot terwijl ze de sigarettenpeuk uit het autoraam liet vallen in Londen. De auto bleek van Maurine Bateesa te zijn, maar toen de politie contact opnam, weigerde ze te zeggen wie er op dat moment in de auto reed. Ondanks een herinnering en een kennisgeving van voorgenomen vervolging, antwoordde Bateesa nog steeds niet, dus werd de zaak doorverwezen naar de rechtbank. Omdat Bateesa geen pleidooi had ingediend bij Barkingside Magistrates’ Court, werd ze veroordeeld tot het betalen van een boete van £ 660 (744 euro), evenals £ 840 (947 euro) aan Barking and Dagenham Council en £ 66 (74 euro) slachtoffertoeslag. Een raadslid van Barking and Dagenham heeft gezegd dat het gebied een ‘zero-tolerance’-benadering heeft ten aanzien van ‘grime crime’.

boete sigaret

Een dure les geleerd

Wethouder Syed Ghani zei: “Het simpele feit is dat deze persoon zwerfvuil maakt. Het maakt niet uit of het een sigarettenpeuk of een zwarte tas is. “Het is een criminele daad en we tolereren niet dat mensen ons stadsdeel als een stortplaats behandelen. “Grime-criminaliteit is iets waarvan onze bewoners ons hebben verteld dat het een top probleem voor hen is, daarom hanteren we een ‘nultolerantiebenadering’ tegen degenen die we op heterdaad betrappen, en waarom we onze patrouilles en bewaking in probleemgebieden hebben opgevoerd. “Deze persoon heeft een dure les geleerd en we hopen dat het een boodschap stuurt naar anderen in onze gemeente.”

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like