Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw koopt per ongeluk hele straat met 84 huizen in plaats van één huis

koopt huis

Een vrouw die €579.513,- betaalde voor haar droomhuis, heeft te horen gekregen dat 84 eigendommen ter waarde van bijna 50 miljoen euro aan haar zijn overgedragen vanwege een bizarre administratieve “kopieer- en plakfout”.

“Kopieer-en-plak” typefout

Een huiseigenaar is onbewust de wettelijke eigenaar geworden van 84 huizen in een hele buurt nadat ze per ongeluk 50 miljoen euro aan onroerend goed had verzameld door een “kopieer-en-plak” typefout. De vrouw besteedde €579.513,- aan haar droomhuis, maar bij het indienen van papieren kreeg ze te horen dat er een grote fout was opgetreden, waaronder 84 extra eigendommen en twee gemeenschappelijke ruimtes op haar naam.

Beeld: Unsplash

50 miljoen euro

Ze kreeg te horen dat uit documenten bleek dat ze legaal eigenaar was van “percelen 1 tot 85… en gemeenschappelijke ruimtes A en B”. Veel huizen verkocht voordat de fout gebeurde. Het gehele gemeenschapsgoed wordt geschat op 50 miljoen euro. De ontwikkelaar dacht dat het gemakkelijk zou zijn om de fout te corrigeren en het eigendom terug te krijgen, maar waarschuwde dat “iemand zou kunnen proberen het moeilijk te maken”.

Beeld: Unsplash

Gewoon een woning

De onbekende huiseigenaar uit Nevada gaf haar geld uit aan wat volgens haar gewoon een woning was in Sparks, ten noordoosten van Reno, en diende haar papieren bij haar in voordat de fout op 25 juli werd ontdekt.  De plaatsvervangend hoofdinspecteur van Washoe County, Cori Burke, zei dat het een typefout leek te zijn van het Westminster-titel in Las Vegas. Het enorme ongeval betekende dat de huiseigenaar de eigendomsbewijzen voor tientallen anderen kreeg.

Correctie

Burke voegde toe: “De plaatsnaam Westminster in Las Vegas lijkt een wettelijke beschrijving van een andere tol-broeropdracht te hebben gekopieerd en geplakt ter voorbereiding op de registratie van (de akte van de huizenkoper). Toen duidelijk werd dat er een fout was gemaakt, werd Westminster Title onmiddellijk gecontacteerd door onze taxatiediensten, zodat ze konden beginnen met het corrigeren van de eigendomsketen van de 86 eigendommen die ten onrechte waren overgedragen.”

Beeld: Unsplash

Verliezer

Volgens berichten zal de exclusieve titel worden overgedragen aan ontwikkelaar Toll Brothers, die vervolgens met een fix opnieuw zal worden uitgebracht. De huiseigenaar kan de toewijzing weigeren en weigeren de woningen terug te geven. Er zijn echter geen aanwijzingen dat ze het proces heeft stopgezet, en experts zeggen dat ze vrijwel zeker zal verliezen als ze ervoor kiest om naar de rechtbank te gaan. Fouten komen vaker voor dan mensen denken als gevolg van kopiëren en plakken, en dergelijke problemen komen “vrij vaak voor” volgens Burke. Ze voegden eraan toe dat de zaak een “verliezer in de rechtbank” zou zijn. “Dit specifieke geval is interessanter vanwege het aantal afleveringen dat erbij betrokken is. Het is een fluitje van een cent voor ons, maar we hebben alleen de documentatie gezien die is vastgelegd, niet wat het titelbedrijf doormaakt om een ​​duidelijke titel te krijgen. Ik denk dat iemand zou kunnen proberen om dingen moeilijk te maken.”, zegt Burke.

Bron: Ladbible

Beeld: Unsplash

You May Also Like