Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw klaagt bar aan die haar alcohol schonk nadat ze explosie van €10 miljoen veroorzaakt

Beeld: Pexels

Een vrouw die een explosie veroorzaakte in London, Ontario, met een schade van zo’n 10 miljoen euro tot gevolg, klaagt nu een bar aan voor het schenken van alcohol in een bar vóór het incident.

Grote schade

In de nacht van 14 augustus 2019 reed Daniella Leis naar huis van een concert van Marilyn Manson toen ze met haar Ford Fusion tegen een huis aan Woodman Avenue 450 botste. Bij een botsing met het huis brak haar auto een gasleiding en zette een gang van zaken in gang die een aanzienlijke explosie veroorzaakte die miljoenen schade opleverde. Eerstehulpverleners waren in staat om Leis uit het wrak te halen en het gebied te evacueren toen ze het gaslek ontdekten. 15 minuten na de crash vond er een explosie plaats, die het huis opblies, andere nabijgelegen huizen in brand stak en puin op bijna 200 meter afstand lanceerde. In totaal werden vier huizen verwoest en raakten zeven mensen gewond, waarbij twee brandweerlieden volgens de CBC ‘levens veranderende verwondingen’ hadden opgelopen.

Bar die haar alcohol schonk verantwoordelijk?

Leis pleitte schuldig aan vier keer rijden onder invloed met lichamelijk letsel tot gevolg in oktober 2020, en werd in 2021 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een rijverbod van drie jaar. Rechter George Orsini erkende dat ze schuldig had gepleit, geen eerder strafblad had en spijt betuigde voor haar daden. Leis klaagt nu echter het bedrijf Ovations Ontario Food Services aan voor het schenken van haar alcohol in de Budweiser Gardens. In haar verklaring wordt beweerd dat het bedrijf mede aansprakelijk is voor de civiele rechtszaken die tegen haar zijn aangespannen na de crash. Zij en haar vader Shawn worden momenteel geconfronteerd met zes rechtszaken in verband met de gasexplosie en Leis probeert te bewijzen dat het bedrijf dat haar alcohol schonk verantwoordelijk zou zijn voor ‘elke beloning of vonnisbedrag’ die voortvloeit uit rechtszaken.

Check ook: Zo verandert je lichaam als je 31 dagen geen alcohol drinkt 

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like