Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw al 5 jaar op vakantie, maar ontvangt wel werkloosheidsuitkering: €33.500 onterecht ontvangen

De Waalse vrouw die al vijf jaar met vakantie is op Tenerife maar iedere maand haar werkloosheidsuitkering liet storten op een rekening in België moet alles terug betalen.

Werkloosheidsuitkering

Deze dame uit België heeft 5 jaar lang elke maand haar werkloosheidsuitkering laten storten op een rekening. Voor de arbeidsinspectie was allang duidelijk dat de vrouw België in 2017 had verlaten.

“Ze had al sinds 2012 geen voertuig meer dat in België stond ingeschreven en het merendeel van haar uitgaven deed ze op Tenerife. Ze keerde slechts zelden terug om haar ouders te bezoeken of om – naar eigen zeggen – sollicitatiegesprekken bij te wonen.” aldus de inspectie. Dit betekend dus dat ze het geld onterecht heeft ontvangen.

‘Langdurige vakantie‘

De vrouw gaf aan dat ze op een ‘langdurige vakantie‘ op het Spaanse eiland Tenerife was. Ze had daar een man ontmoet, met wie ze een leven had opgebouwd, maar ‘vergat’ dat te melden bij de RVA. Dat betekent dus dat ze ontrecht geld heeft ontvangen en dit terug moet betalen, maar liefst 33.491 euro.

100 euro per maand

Echt de sjaak is ze niet echt aangezien ze maar 100 euro per maand terug moet betalen. Dat betekent dus dat ze pas over 30 jaar alles heeft terugbetaald. De rechtbank van Namen heeft haar ook een boete van 4800 euro opgelegd, waarvan 2400 met een uitstel voor 3 jaar.

Check ook: Man woedend nadat werkgever hem zijn laatste salaris in met vet bedekte centen betaalde

Bron: Ad.nl
Beeld: pexels

You May Also Like