Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw bewijst hoe nep social media kan zijn door bewerkte en niet-bewerkte foto’s te delen 

nep social media
Beeld: TikTok

We hebben allemaal wel eens een moment gehad waarop we ons minderwaardig hebben gevoeld, omdat we er niet uitzien als de “perfecte” modellen op social media. Dat hoeft echter niet meer na het lezen van dit artikel. Een vrouw op TikTok heeft een video gedeeld waarin ze anderen aanmoedigt zich te realiseren hoe ‘nep’ foto’s op sociale media echt kunnen zijn.

Voor en na

TikToker Holly Cockerill – alias @hollycockerillmua – ging naar het videodeel platform waar ze een videomontage van verschillende foto’s deelde. Bij elke foto postte ze een voor en na opname, die liet zien hoe gemakkelijk de foto kon worden bewerkt om er totaal anders uit te zien. Sommige transformaties waren totaal schokkend, terwijl in andere het haar van Holly een andere kleur heeft of haar gezicht een andere vorm lijkt te hebben. Veel van de ‘after’-foto’s zijn ge-airbrushed, waarbij het lijkt alsof Holly een volledig make-up gezicht heeft, terwijl de originele foto in werkelijkheid volledig make-up vrij is. “Het bewijs dat sociale media nep is”, schreef Holly in de video.

nep social media
Beeld: TikTok

Het begin

Holly uploadt regelmatig soortgelijke video’s op haar platform om anderen te laten zien hoe eenvoudig het bewerken van sociale media kan zijn. De visagiste vertelde ook: “Ik maak mensen graag aan het lachen, dus begon ik met het maken van grappige video’s op TikTok. Maar ik had een passie voor make-up, en daarom heb ik mijn make-up pagina aangemaakt. Daar staan mijn ‘Instagram versus real life’-video’s op. Ik ben schuldig aan het altijd scrollen door Instagram en het zien van ‘perfecte’ selfies met het perfecte leven, en ik voelde me daardoor zo slecht over mezelf. Ik vergeleek mezelf voortdurend met die nepbeelden. Ik begon toen accounts te zien die beroemdheden en populaire influencers op sociale media lieten zien versus het echte leven, en ik kon het verschil niet geloven.” Ze voegde eraan toe: “Jonge mensen kijken op naar beïnvloeders en willen zoals hen zijn of op hen lijken. En als die influencers een app gebruiken die alles over zichzelf verandert, dan zorgt dat ervoor dat normale mensen zich afvragen waarom ze er niet goed genoeg uitzien.”

Beeld: TikTok

Social media commentaar

Andere TikTokers waren Holly dankbaar voor het plaatsen van de video. Een persoon merkte op: “Je helpt me eigenlijk echt om mezelf eraan te herinneren om niet te vergelijken hoe ik eruit zie met degenen online. Bedankt, soms heb ik dat echt nodig.” Een ander zei: “Door deze voel ik me zoveel beter over mezelf. Ik krijg hier nooit genoeg van.” En een derde voegde eraan toe: “Ik vind het geweldig dat je dit naar voren brengt.” Ondertussen schreef een vierde: “Bedankt voor het plaatsen hiervan. Het is zo moeilijk om niet verstrikt te raken in het er precies zo uit willen zien als die filters. Je bent zo mooi!” En een vijfde voegde eraan toe: “Stop nooit met deze video’s, ik vind ze geweldig.”

Beeld: TikTok

Bron: unilad.com

Beeld: TikTok

You May Also Like