Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Voormalig manager doet boekje open: ‘De Meilandjes liegen’

meilandjes
Beeld: Instagram Martien Meiland

Valérie Lempereur is de voormalig manager van de Meilandjes. Nadat ze een tv-contract voor ze had geregeld waardoor de familie miljonair werd, lieten ze haar echter keihard vallen. Dit schrijft Lempereur in het tweede deel van haar autobiografie, dat volgend jaar uit zal komen.

Meilandjes

Aan tv-contract geholpen

“Ze waren al jaren bezig, maar het lukte niet”, vertelt Valérie tegenover Story. Volgens haar heeft de familie het dan ook aan haar te danken dat ze uiteindelijk toch een tv-contract wisten te krijgen. ‘Toen heb ik ze op weg geholpen. Zonder mij hadden ze John de Mol nooit rechtstreeks kunnen benaderen. Ik heb destijds zelfs hun contractonderhandelingen gedaan. Ik heb daar zelf amper iets aan overgehouden.”

Kenmerkende shawls

Bovendien zou ze verschillende ideeën ingebracht om nog meer op te vallen, die bij hebben gedragen aan het succes van het programma. “Martien heb ik destijds inderdaad geadviseerd zijn kenmerkende shawls als een soort van herkenning te gaan dragen, zoals hij ook vertelt in zijn boek”, aldus Valérie. “Het was chiquer geweest als hij iets zuiniger met me omgegaan was, als je ziet wat hij en zijn gezin achteraf allemaal aan mij te danken hebben.”

Opzij gedonderd

Vervolgens ging het mis tussen Valérie en de familie Meiland. “Ze hebben mij opzij gedonderd op voorspraak van Vincent ter Voert, van Vincent TV Productions. Hij voelde zich bedreigd, omdat ik hem goed doorhad. Ik ken die tv-wereld, de Meilandjes destijds niet. Vincent TV wilde de Meilandjes voor een appel en een ei in de realityshow laten opdraven. Ik had dat door.”

Wraak

Ik had verwacht dat de Meilandjes zo eerlijk waren om dat zelf in hun boek op te schrijven. Dat hebben ze niet gedaan”, vervolgt Valérie, die dan ook wraak zal nemen in haar boek, waarin ze haar kant van het verhaal zal doen. “Ik denk dat de Meilandjes niet altijd even eerlijk zijn.”

Bron en beeld: Ditjesendatjes, Instagram

You May Also Like