Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Voor het eerst syndroom van down-model bij Victoria’s Secret

syndroom van down Victoria's Secret

De modellen van nu zijn overwegend wit, lang, slank en blond, terwijl de wereld een stuk diverser is dan dat. Modellen in verschillende kleuren en maten komen nog nauwelijks voor, maar er zit wel een kleine progressie in. Het lingeriemerk Victoria’s Secret heeft namelijk onlangs bekend gemaakt dat een model met het Syndroom van Down in een campagne inzet. Hoera voor diversiteit!

Victoria’s Secret

De 25-jarige Sofia Jirau uit Puerto Rico is de gelukkige. Het model met het syndroom van Down is één van de nieuwe gezichten van de laatste campagne van lingeriemerk Victoria’s Secret. Het merk is een paar jaar geleden op de vingers getikt doordat het merk enkel zeer slanke en witte topmodellen inzette voor campagnes. Met een nieuw directrice vaart Victoria’s Secret een nieuwe koers in en Sofia mag aftrappen!

Sofia Jirau

Vanaf nu zijn alleen ‘echte vrouwen’ welkom in de campagnes van Victoria’s Secret. Het doel is dus ook om meer verschillende lichamen en huidskleuren te laten zien, zodat meer mensen zich met het merk kunnen identificeren. Sofia is dus extra bijzonder aangezien ze een beperking heeft. Sofia droomt al jaren van een professionele modellencarrière en met Victoria’s Secret in haar portfolio gaat dat helemaal goedkomen. Zie een foto van Sofia hieronder:

syndroom van down Victoria's Secret

Het eerste model

Het allereerste model met het syndroom van down is Madeline Stuart. In 2016 mocht ze voor het eerst meelopen tijdens de prestigieuze New York Fashion Week. Inmiddels heeft ze ook publicaties in Vogue, Elle en Cosmopolitan op haar naam staan.

Bron: VRT

You May Also Like