Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Voor eens en altijd duidelijkheid: snotjes eten is gezond

neuspeuteren

Het is een onplezierige verrassing als je in het openbaar bent: mensen die hun snotjes opeten in de auto, voor je in de trein of de caissière. Niet zo heel fris, maar het schijnt wel wat voordelen te hebben. Uit een baanbrekend onderzoek blijkt dat snotjes eten juist heel gezond is.

Neuspeuteren

Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat maar liefst 9 op de 10 mensen regelmatig in hun neus pulkt. Een deel hiervan smeert het niet af aan een papiertje – of schieten het weg – maar stoppen het in hun mond. Onze nekharen gaan er van overeind staan, maar het opeten van je snotjes zou juist goed zijn. In ieder geval, dat zegt de Oostenrijks longarts Friedrich Bischinger.

Gezond

Het groenige goedje is juist heel goed, omdat het je immuunsysteem aan het werk zet. Je lichaam moet eigenlijk weer een ziekteverwekker wegwerken en bouwt daarna een weerstand tegen de ziekte op. Kortom: snotjes eten is goed voor je lichaam, maar wat minder prettig voor de mensen om je heen. Laten we het dan maar massaal binnen de vier muren van je wc doen als we het dan toch moeten doen…

Bron: Guys
Beeld: Pexels

You May Also Like