Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Volgens wetenschappers zullen we in de toekomst door dit lichaamsdeel ademhalen

ademhalen
Beeld: Pexels

Heb je je weleens afgevraagd wat er zou gebeuren als de neus en mond van de mens ooit verdwenen? Hoe zouden we dan moeten ademhalen? Wetenschappers hebben het antwoord erop waarschijnlijk gevonden en het is… bizar.

Muizen en varkens

Muizen en varkens delen een geheime superkracht: ze kunnen namelijk hun achterwerk gebruiken om te ademen. Dat is gebleken uit een onderzoek van wetenschappers. Volgens een rapport in het tijdschrift Clinical and Translational Resource and Technology Insights is er een reeks experimenten uitgevoerd op muizen en varkens op basis van het langzame metabolisme van de schildpadden. Men denkt dat zeeschildpadden dankzij de dunne slijmvliezen door hun billen kunnen ademen en zo de winter overleven. Dus werden de darmen van muizen en varkens geschrobd om hun slijmvliezen te verdunnen. Het bleek dat de dieren probleemloos een uur konden overleven in de zuurstofarme kamer. Dit lijkt dus aan te tonen dat muizen en varkens onder de juiste omstandigheden in staat zijn tot darmademhaling. 

ademhalen
Beeld: Pexels

Ook bij mensen?

De onderzoekers geloven nu dat andere zoogdieren, zoals wij stervelingen, ook kunnen overleven door voornamelijk vanuit ons achterwerk te ademen. De studie opent nieuwe perspectieven voor nieuwe vindingen. Het doel is om hetzelfde onderzoek op mensen te doen. Maar begin nog niet met het massaal schrobben van je ingewanden, aangezien onderzoekers minder gevaarlijke manieren willen vinden om een ​​soortgelijk effect te bereiken, zoals het gebruik van zuurstofrijke vloeistoffen zoals perfluorkoolwaterstoffen. Proeven op mensen moeten nog plaatsvinden en het is onduidelijk wanneer en onder welke omstandigheden dit precies zal gebeuren. Voor ons is het dus afwachten…

Check ook: Wetenschapper: ‘Overleven mensheid in gevaar door krimp geslachtsdeel van mannen’ – SGXL.NL

Bron: braw.nl

Beeld: Pexels & YouTube

You May Also Like