Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Volgens onderzoek zijn mannen grappiger dan vrouwen

Beeld: Pexels

Denk aan iemand die je kent met een groot gevoel voor humor. Denk je aan een man of een vrouw? De meeste mensen denken bij deze vraag aan een man. Er bestaat een algemeen stereotype dat mannen grappiger zijn dan vrouwen, een stereotype dat zowel door mannen als vrouwen wordt gedeeld. Maar is het waar? Volgens de wetenschap wel!

mannen grappiger
Beeld: Pexels

28 studies

Onderzoekers van de Aberystwyth University en de University of North Carolina analyseerden 28 studies waarin werd nagegaan hoe grappig ongeveer 5.000 mensen waren. Ze wilden zien of het stereotype dat mannen grappiger zijn dan vrouwen waar is. Hoofdonderzoeker Gil Greengross schreef in Psychology Today: “Dit stereotype wordt gedeeld door zowel mannen als vrouwen, maar dat het bestaat betekent natuurlijk niet dat het waar is.”

mannen grappiger
Beeld: Pexels

Het resultaat

In veel van de onderzochte studies werd mannen en vrouwen gevraagd een grappig bijschrift te schrijven bij een cartoon en vervolgens beoordeelden onafhankelijke juryleden de grappigheid ervan zonder het geslacht te kennen. Mannen bleken inderdaad grappiger te zijn dan vrouwen. Dr. Gil zei dat uit de resultaten bleek dat mannen gemiddeld meer humor kunnen produceren dan vrouwen. “Voor zover onze kennis op dit moment reikt, hebben mannen gemiddeld een hoger humorproductiviteitsvermogen dan vrouwen.”, luidt haar conclusie. 

Beeld: Pexels

Bron: panorama.nl

Beeld: Pexels

You May Also Like