Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Volgens de wetenschap is ’te knap zijn’ slecht voor de carrière van een man

slecht voor carrière

Er super knap uitzien als man. Wie wilt dat nou niet? Maar het heeft zo zijn nadelen. Een van ze is dat “knap uitzien” een slechte invloed kan hebben op de carrière van mannen. Tenminste, dat maken onderzoekers uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ons wijs.

Studie 

Knappe mannen worden eerder door hun bazen als een bedreiging gezien en dus minder snel om even machtige posities te bemachtigen, suggereert een nieuwe studie. Er zijn vier onafhankelijke experimenten uitgevoerd bij vier verschillende bedrijven. De onderzoekers ontdekten dat wanneer mannen andere mannen inhuren om met hen samen te werken, hun beslissingen negatief worden beïnvloed door de aantrekkelijkheid en het type baan van de kandidaat.

slecht voor carrière
Beeld: Pexels

Beïnvloed

“Managers worden beïnvloed door stereotypen en nemen aanwervingsbeslissingen om hun eigenbelang te dienen, zodat organisaties mogelijk niet de meest competente kandidaten krijgen,” geeft professor Sun Young Lee, hoofdonderzoeker aan de Universiteit van Maryland aan. “Nu meer bedrijven werknemers betrekken bij aanwervingsprocessen, moet dit belangrijke punt aandacht krijgen. Het besef dat aanwerving wordt beïnvloed door potentiële werkrelaties en stereotype neigingen kan organisaties helpen hun selectieprocessen te verbeteren.”

Stereotypen

Dus de managers willen hun kansen op het bedrijfsfeest vergroten door concurrentie uit te schakelen. Maar is dat het enige probleem? Stereotypen zijn ook een reëel, ernstig en mogelijk onvermijdelijk probleem, zeggen de onderzoekers. “Maar dit is een ‘issue’ dat ook andere demografische groepen treft en niet alleen aantrekkelijke mannen”, zeiden ze. Spring op de corporate ladder? Dat kan, maar het is ook bewezen dat er ook enkele acteurs zijn, zoals Rob Lowe, die beweren dat hun “knappe” voor hindernissen heeft gezorgd. Dus zo te zien, zal je in elk beroep weliswaar problemen tegenkomen als je veel te knap bent.

Beeld: Pexels

Check ook: Dame krijgt veel haat online om man: ‘Mensen zeggen dat hij te knap voor me is’

Bron: clint.be

Beeld: Pexels

You May Also Like