Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Vijf feiten over Mufasa, de prequel van The Lion King

Tijdens de D23 Expo 2022, het ultieme Disney-evenement voor fans, werd dit jaar alweer onthuld welke nieuwe films en series we mogen verwachten, waarvan er eentje vooral onze aandacht trok: Mufasa. Jawel, de prequel van The Lion King. We hebben daarom ook 5 dingen die je over de film moet weten verzameld.

Vijf feiten

We kregen het verhaal van de leeuwenkoning al reeds in de animatiefilm van Disney in 1994 te zien. Daarna volgde er in 2019 een live-action remake en nu komt er live-action prequel!!! Het verhaal is allemaal duidelijk en zeker niet onbekend. We weten allemaal wat het lot van Mufasa was en hoe Simba uiteindelijk de nieuwe koning word. Maar om zaken nog beter te begrijpen moeten we beginnen bij het begin, het oorsprongsverhaal. Vijf feiten dat je moet weten.

1. Niet geboren uit een royale familie

Mufasa: The Lion King is het oorsprongsverhaal, waarbij de leeuwenkoning om het leven komt. Maar wist je dat de leeuw niet uit royale familie komt, zoals zijn zoon Simba. Hij was namelijk een wees jong, maar werkte zichzelf omhoog in de voedselketen, waardoor hij vandaag de dag een machtige leider werd.

2. Barry Jenkins zegt iets over zichzelf

Barry Jenkins, regisseur van de naderende live-action prequel van The Lion King, zegt in het verhaal, waarbij een wees jong zichzelf opwerkt, in feite iets over zichzelf. Jenkins ken je ook van de Oscars winnende film Moonlight, hij voelde na het behalen van zijn succes tussen al de andere toffe filmmakers een soort Mufasa.

3. Twee verschillende tijdsperiodes

Mufasa: The Lion King speelt zich in twee verschillende tijdsperiodes af. In de prequel is ook te zien dat er wordt teruggeblikt op het jongere leven van de weeswelp, die daarna de leeuwenkoning wordt. Maar er is ook een deel waarbij Rafiki, Timon en Pumbaa het verhaal van de leeuw vertellen. Dat betekent dus dat we Seth Rogen en Billy Eichner, ook te horen in de remake van Jon Favreau, terug gaan horen. Donald Glover zal de stem van volwassen Mufasa en Beyoncé van Nala inspreken. Het wordt spannend.

4. Nog geen trailer voor grote publiek

‘Bewegend beeld over Pride Rock, naar de andere kant van de woestijn, en omhoog naar een kleinere rots waar een jonge welp staat. De welp kijkt op, voelt een regendruppel op zijn gezicht vallen. Maar de regen blijft komen en een overstroming begint. Mufasa wordt meegesleurd in de vloed, maar wordt ontdekt door een andere mysterieuze leeuw.’ Luidt een omschrijving volgens aanwezigen tijdens de D23 Expo 2022, er was een korte trailer te zien, maar die is nog niet open voor het grote publiek.

5. 2024

De prequel van Mufasa: The Lion King kunnen we verwachten in 2024, wanneer precies is nog niet bekend. We zitten in ieder geval enthousiast te wachten wat het wordt. Jij toch ook?!

Bron & beeld: Manners

You May Also Like