Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Video van groep wielrenners die verkeer ophoudt zorgt voor discussie

wielrenners

Automobislisten en wielrenners, het zullen vermoedelijk nooit beste vrienden worden. Dit heeft ermee te maken dat sommige wielrenners soms denken dat de weg uitsluitend voor hun bedoeld is, en het fietspad alleen voor langzame fietsers. Dit wil nog wel eens tot irritatie leiden bij andere weggebruikers. Een video op Twitter doet de discussie online maar weer eens oplaaien.

wielrenners

Een Twitteraar met de naam Jeremy Vine postte een video van een groep wielrenners, die met zijn vieren naast elkaar rijden, en daarbij het verkeer achter hun ophouden. Waar sommige mensen zich dood zouden ergeren, heeft Jeremy hier geen enkele moeite mee. Hij schrijft daarbij de tekst:
‘Mensen die op het platteland fietsen moeten aangemoedigd worden om met 2, 3 of 4 naast elkaar te rijden. Om de volgende redenen:
1. Het kalmeert het verkeer achter hen
2. Het maakt het minder gemakkelijk voor slechte chauffeurs om gevaarlijke inhaalmanouvres uit te voeren
3. Het is prettiger en gezelliger voor hen.’

Check de post hier:

Uiteraard is lang niet iedereen het eens met Jeremy. Enkele reacties zijn: ‘Wat een arrogante uitspraak. Ze hinderen het verkeer, rijd gewoon in één rij of zo dicht mogelijk bij elkaar om veilig in te kunnen halen’,  en een ander schrijft: Eigenlijk, totdat fietsers zich registreren, wegenbelasting/verzekering betalen en tot de snelheidslimieten kunnen rijden: 30 mph, 40 mph, 60 mph en 70 mph, dat is het. De verkeersregels geven fietsers geen monopolie op het weggebruik.

Jeremy onderbouwt zijn statement echter met onderstaande afbeeldingen:

Bron en beeld: Unilad

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like