Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

VICE lanceert heerlijke docu van en voor gabbers: De Nieuwe Gabbers

de nieuwe gabbers

Een Thunderdomefestival vol met gabbers stampend, op snoeiharde hardcore tracks was in de jaren negentig niet te missen. Echter is deze populaire feestscene door de jaren heen in populariteit afgenomen. De gabberscene zou echter wel eens een flinke comeback kunnen gaan maken, want VICE lanceert de documentaire De Nieuwe Gabbers, waarbij drie jonge gabbertjes op de voet worden gevolgd in de aanloop naar het hardcore festival Ground Zero.

Ontwikkeling van de gabber gemeenschap

De drie jonge Gabbers zullen zijn: GabbaHontaz, EarlyVenus en DJ Dissoactive. In de documentaire geven ze allemaal hun mening over de ontwikkeling van de gabber gemeenschap sinds de jaren negentig, daarnaast zullen ze het ook over hun dagelijks leven hebben. VICE probeert via persoonlijke verhalen een beeld te creëren van de levendige hardcore en gabber cultuur.

De Gabbers

En nu even een kijkje naar de gabbers. GabbaHontaz is een fotograaf, muzikant en een gabber-purist in hart en nieren. GabbaHontaz kwam in aanraking met de hardcore scene tijdens haar middelbareschooltijd. Verder hebben we EarlyVenus die fulltime Gabber is, maar daarnaast is ze ook parttime onderwijsassistent, leuke combinatie, toch?! Venus voelt haar thuis bij de Gabbers en kan ook haarzelf zijn. Niet te vergeten DJ Dissoactive die jammer genoeg erg ziek is, maar dat houdt hem niet tegen te genieten van hardcore muziek en alles om zich heen. Samen met zijn zonen wil hij graag naar Ground Zero en zeker ook, held Dr. Peacock ontmoeten.

Check de hele docu De Nieuwe Gabbers hier:

Bron: FHM
Beeld: VICE

You May Also Like