Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Verplicht herbruikbaar servies van McDonald’s iets té populair

Wie houdt nou niet van de Maccie? Zo sprongen we al een gat in de lucht toen we hoorden dat de McDonald’s met een happy meal voor volwassenen kwam. Maar sinds kort heeft de Maccie herbruikbaar servies in het leven geroepen. En als fan denk je natuurlijk niks anders dan: die moeten we hebben!

Klanten Franse McDonald’s jatten servies

Het is natuurlijk een super mooi initiatief, milieu vriendelijk en kostenbesparend… althans als je het inderdaad kan hergebruiken. Het is dus niet helemaal de bedoeling dat je dit mee naar huis neemt. Maar een vestigingen in frankrijk wordt namelijk bestolen van hun herbruikbare servies. Het wordt zelfs gezien als een collector Item.

Maar zeg eens eerlijk! Wie kan die rode patatbakjes met ingegraveerde M of roze limonadebekers met het logo nou netjes terug geven? Ja ja ja, het mag niet en je jaagd de Maccie in extra kosten… Maar ze zijn TE leuk om niet te hebben toch?

Herbruikbaar serviesgoed

Fastfoodketens in Frankrijk waar meer dan twintig personen kunnen dineren, moeten per 1 januari van dit jaar herbruikbaar serviesgoed aanbieden aan de klanten die hun maaltijd daar op eten. Wegwerpverpakkingen zoals papieren bekers of kartonnen patatbakjes zijn verleden tijd. In plaats daarvan komt de patat of salade in plastic of glazen bakjes die weer ingezameld en gewassen kunnen worden. Het land wil zo de hoeveelheid afval in de sector drastisch verminderen.

McDonald’s zet geolocatiechips in

Om het ‘lenen’ te voorkomen, wordt actie ondernomen. Een vestiging in Territoire de Belfort had zelfs een poster op de deur gehangen om klanten te waarschuwen: “Ons serviesgoed is uitgerust met geolocatiechips. Het is niet mogelijk om er mee te vertrekken. Je zult het moeten uitleggen bij de ’17′”, wat verwijst naar het telefoonnummer voor de Franse politie.

You May Also Like