Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wat is het vermogen van de eigenaar van Manchester City?

manchester city

Manchester City verloor deze week van Paris Saint-Germain tijdens de Champions League. De eigenaar van Manchester City hoeft overigens niet bij de pakken neer te gaan zitten, want de beste man heeft een flinke portemonnee. Droog je tranen maar met je biljetten, Sheikh Mansour! Dit is zijn vermogen.
 

Rijke familie

Sheikh Mansour – 50 jaar – komt uit een rijke familie. Hij is de zoon van de voormalige leider van Abu Dhabi (één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten). In zijn familie zit natuurlijk wat geld, dus het is niet zo gek dat Mansour wat financiën betreft niets tekort komt.

Projecten

Sheikh laat het zich niet allemaal komen aanwaaien, want hij investeert vaak in grote projecten. Daardoor heeft hij een gigantisch vermogen opgebouwd. Samen met bevriende investeerders kocht hij in 2008 Manchester City over met de overkoepelende organisatie City Football Group. Hij wist meteen sterspeler Robinho naar het voetbalteam te halen. Inmiddels is Manchester City een absolute topclub in Europa.

Vermogen

Het vermogen van Sheikh Mansour wordt gegokt op zo’n 19,5 miljard dollar. Flink vermogen dus! Er vallen nog meer bekende clubs onder de City Football Group, namelijk: New York City FC, Melbourne City FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC en Troyes AC. Mansour gaat lekker! 

sheik mansour
 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like