Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Vegetariërs opgelet: er is nu ook een plantaardige frikandel op de markt!

plantaardige frikandel

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om vlees uit hun dieet te schrappen. Het is niet goed voor het milieu en de dieren én het bevat heel wat vet dat je misschien liever vermijdt. Een vegetarisch dieet betekent wel dat je sommige snacks moet missen. De frikandel in ieder geval niet meer: er is een plantaardige versie op de markt!

kampioenschap frikandellen eten

Plantaardige frikandel

We moeten de mannen Frank Tjepkema en Pieter Stevense van Le Frique in Schiebroek bedanken. Zij hebben deze vegetarische frikandel ontwikkeld en dat niet alleen: sinds 2019 zijn de twee al bezig met kwalitatief goede alternatieven bedenken voor snacks.

De vegetarische frikandel is 100 procent plantaardig en bestaat uit een combinatie van duurzaam geteelde jackfruit en plantaardige eiwitten. Het is haast niet van echt te onderscheiden. Voor de vegetarische mensen met een glutenintolerantie hebben we dubbel goed nieuws: de frikandel is glutenvrij!

De frikandellen van Le Frique zijn op dit moment te halen bij verschillende horecazaken in Rotterdam, zoals de Frietboutique HillegersbergMooie Boules en Lommerrijk

Bron: Indebuurt
Beeld: Le Frique

You May Also Like