Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Veganisten laten 7 keer meer windjes dan niet-veganisten, blijkt uit onderzoek

Veganisten

Als je onlangs bent overgestapt op een veganistisch dieet of een wc/badkamer deelt met iemand die dat heeft gedaan, ben je maar al te bekend met de valkuilen van een plantaardig dieet. Nu heeft onderzoek bevestigd wat je al wist: mannen die een overwegend veganistisch dieet volgen laten zeven keer meer scheten dan mannen die een overwegend op vlees gebaseerd dieet volgen.

Veganisten
Beeld: Pexels

Zeven keer vaker

Er werd een onderzoek gedaan die het verband aantoonde tussen een veganistisch dieet en de hoeveelheid gasproductie bij mannen van verschillende leeftijden. Veganistische mannen lieten zeven keer vaker een scheet dan mannen met een regulier westers dieet. Dit toonde het onderzoek aan. En daar blijft het niet bij. Naast de frequentie is ook de hoeveelheid gas per scheet hoger, tot wel 50%. En de geur? Dat is nog extremer dan de scheten van normale vleeseters.

Veganisten
Beeld: Pexels

Gezond!

Als je je daarmee kunt identificeren en je je schaamt voor hoe, eh, actief je darmen zijn, troost je dan met het feit dat je winderigheid iets goeds is. De bevindingen wijzen erop dat de mannen die hun dieet baseerden op groenten, gezondere darmbacteriën en een betere gezondheid van de dikke darm hebben. “Ons westerse idee dat scheten laten een teken is dat er iets mis is, is volkomen onjuist,” vertelde Rosemary Stanton van de Universiteit van New South Wales in Sydney aan New Scientist. “Scheten laten is een teken van een gezond dieet en een gezonde dikke darm.”

Bron: panorama.nl

Beeld: Pexels & YouTube

You May Also Like