Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Veel cola drinken kan zorgen voor grotere testikels, volgens studie

Beeld: Pexels

Tot nu toe hebben we een hoop nadelen gelezen over het drinken van cola. Dat voelt niet zo best aan als je een cola liefhebber bent. Gelukkig is er ook een voordeel. Voor de mannen, tenminste. Uit een studie blijkt dat het drinken van Coca Cola en Pepsi kan leiden tot grotere testikels en een hoger testosterongehalte.

Onderzoek met muizen

De Noordwest Minzu Universiteit in China probeerde de invloed van koolzuurhoudende dranken op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen van mannen vast te stellen. De studie bekeek drie groepen muizen (één die alleen water dronk, een andere die verschillende hoeveelheden Coca Cola dronk en een andere die hetzelfde deed met Pepsi) gedurende 15 dagen. De tests op de knaagdieren omvatten het wegen van hun testikels en het afnemen van bloed. Ze werden getest op dag één, alsook op dag vijf, zeven, tien en vijftien. Al snel bleek dat de muizen die Coke en 100 procent Pepsi dronken, in vergelijking met een mengsel van Pepsi en water, een significante verandering vertoonden. Zo hadden de muizen die pure Coca-Cola kregen hogere niveaus van het mannelijk hormoon in vergelijking met de groep die water dronk.

Veel cola
Beeld: Pexels

Resultaat

De studie concludeerde: “Het drinken van Coca-Cola en Pepsi-Cola kon de ontwikkeling van de testis bevorderen en de testosteron afscheiding versterken [ …] onze bevindingen verschaften de wetenschappelijke basis en voor een volledig begrip van de effecten van koolzuurhoudende dranken en hun mechanisme op de ontwikkeling en voortplantingsfuncties van de mens, maar ook voordeel om prostaat disfunctie en kanker te voorkomen.”

Beeld: Pexels

Eerdere studie

Dit is echter in tegenspraak met eerdere studies die aangaven dat suikerhoudende dranken mannen minder vruchtbaar maakten, in plaats van meer, zoals de nieuwe studie suggereerde. Uit een eerder onderzoek onder 2500 mannen bleek dat degenen die een liter cola per dag dronken 30 procent minder sperma hadden dan degenen die geen cola dronken. Maar sommige onderzoeken hebben aangetoond dat cafeïne het testosterongehalte kan verhogen.

Check ook: Waarom is cola zero nou echt beter voor je dan de ‘normale’ cola ?

Bron: clint.be

Beeld: Pexels

You May Also Like