Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vanaf vandaag mag je geen joints meer roken in Amsterdam

Beeld: Pexels / Kamshotthat

Vanaf vandaag is het verboden om in de oude binnenstad van Amsterdam op straat een joint op te steken. Als je betrapt wordt, kun je een aardige boete van zo’n 100 euro verwachten. Maar wees gerust: er is een uitzondering op deze regel. Je mag nog steeds vrolijk je wietliefde vieren op het terras van een coffeeshop. Deze maatregel is bedoeld om de overlast van drugsgebruik in de openbare ruimte, vooral door toeristen, een halt toe te roepen.

Roken

De regel geldt voor het hele Wallengebied, de Dam, het Damrak en de Nieuwmarkt, en is van toepassing op zowel toeristen als de bewoners van het gebied. Dus als je echt niet zonder je blowtje kunt, is het tijd om creatief te worden en het feestje naar je eigen balkon of het gezellige terras van een coffeeshop te verplaatsen.

amsterdam

Boete

Om de nieuwe regel goed in te laten zinken, hebben ze in de binnenstad gigantische borden geplaatst die met koeienletters verkondigen dat het roken van cannabis op straat ten strengste verboden is en dat je daarvoor de portemonnee mag trekken met een bedrag van 100 euro. 

Verbod

Het blowverbod is slechts één onderdeel van een groter pakket aan maatregelen dat bedoeld is om de overlast in het centrum van Amsterdam aan te pakken. De bewoners van de binnenstad hebben dag in dag uit te maken met waanzinnige drukte en overlast veroorzaakt door massa’s toeristen en hun drugsgebruik. Alsof dat nog niet genoeg is, trekken deze toeristen ook nog eens straatdealers aan, die op hun beurt weer voor criminaliteit en onveiligheid zorgen. Vooral ’s nachts kan de sfeer behoorlijk grimmig worden. 

Check ook: HEEL TROPISCH EILAND OP DE MARKT VOOR MINDER DAN DE PRIJS VAN EEN FLATJE IN AMSTERDAM

Bron: FunX
Beeld: Unsplash

You May Also Like