Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vader verliest voogdij nadat hij Alexa laten babysitten terwijl hij in de kroeg zit

Alexa babysitten
Beeld: Pexels

Een vader heeft de voogdij over zijn dochter verloren nadat hij een Alexa had laten babysitten terwijl hij zelf in de kroeg zat. Het cloudgebaseerde spraak serviceapparaat van Amazon is om allerlei redenen handig, van het maken van takenlijsten tot het instellen van alarmen. Het oppassen op een kind van welke leeftijd dan ook hoort daar niet bij.

Alexa-telefoonapp

Maar dat is precies wat de man in het middelpunt van deze zaak deed: hij liet zijn vijfjarige dochter alleen en hield haar in de gaten met de Alexa-telefoonapp. De 30-jarige man, die om juridische redenen niet bij naam is genoemd, stond deze week voor de rechtbank waar werd vernomen dat hij ‘zijn dochter vrijwillig thuis had gelaten’ op 13 augustus vorig jaar om 20.00 uur om uit te gaan drinken.

De politie komt erbij

Autoriteiten ontdekten het feit pas de volgende ochtend rond 2 uur ’s nachts toen hij zijn nieuwe vriendin wurgde en buren de politie belden nadat ze geschreeuw uit hun tuin hadden gehoord. Toen de politie arriveerde, gaf hij toe dat hij zijn dochter alleen thuis had gelaten met niets anders dan de Alexa om over haar te waken terwijl hij ‘naar een reeks pubs ging’ in de stad Powys. “Hij zei dat hij zijn dochter thuis had gelaten, maar een camera-app van Alexa op zijn telefoon had om haar snurken in de gaten te houden.”

Dochter weggenomen

Zijn verdediging verklaarde: “Hij is een jonge man met een eerder goed karakter, die schuldig is bevonden aan ernstige vergrijpen.“De gevolgen hiervan zullen voor hem nog lang voelbaar zijn. Zijn dochter is weggenomen en het was grotendeels hij die voor haar zorgde. Hij had het gevoel dat hij zijn dochter in de gaten hield, maar hij beseft dat je dat niet op afstand kunt doen.” De man pleitte schuldig aan opzettelijke wurging en kinderverwaarlozing bij de Llandrindod Wells Magistrates’ Court in Wales, en kreeg een gevangenisstraf van 12 maanden met uitstel van twee jaar.

Check ook: Wtf: Ouders proberen hun eigen baby te verkopen voor 250 euro – SGXL.NL

Bron: Ladbible

Beeld: Pexels

You May Also Like