Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vader uit Texas slaat voorruit kapot in wanhopige poging om baby uit hete auto te redden

Beeld: TikTok/@lindahdz91

Een vader uit Texas gaat tot het uiterste in een wanhopige poging om zijn huilende baby uit een hete auto te redden. Zijn vastberadenheid en snelle actie leidden ertoe dat hij de voorruit van de auto kapot sloeg om de baby te bevrijden uit de verstikkende hitte. Deze moedige daad heeft de aandacht van velen getrokken en laat zien hoe krachtig de ouderlijke instincten kunnen zijn in het beschermen van hun kinderen.

TikToker legt cruciaal moment vast

De beelden tonen de ouders uit Texas die wanhopig het glas inslaan om het kind te bevrijden dat op woensdag (19 juli) in de hitte in het voertuig was achtergelaten in Harlingen, Zuid-Texas. Het kind was in de auto achtergelaten toen het gezin per ongeluk de sleutels in het voertuig had laten liggen, dat buiten een H-E-B geparkeerd stond. Een voorbijganger filmde terwijl een menigte zich rond het voertuig verzamelde om de baby uit de auto te krijgen. Voorbijgangers werkten samen om de voorruit met verschillende objecten te verbrijzelen voordat een man naar binnen reikte en de baby door de kapotte voorruit eruit trok. De TikToker die de wonderbaarlijke redding filmde, meldde dat wat niet te zien was in de video, het moment was waarop een vrouw via de gebroken voorruit naar binnen klom om de baby te bereiken en het kind aan de man te geven, meldt Fox News. Het is onduidelijk hoe lang het kind in de auto was voordat ze gered werden.

baby hete auto
beeld: TikTok/@lindahdz91

Risicovolle situatie

Larry Moore van het Harlingen Politie Departement, heeft bevestigd dat de ouders per ongeluk hun baby op woensdag rond 10:30 uur in de hete auto hadden opgesloten met de sleutels erin. De politie werd gebeld nadat de baby was gered. De ambulance kwam ter plaatse en controleerde de baby, die in orde was. Er worden geen aanklachten verwacht. De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) zegt dat de temperatuur in een auto in slechts 10 minuten met 20 graden kan stijgen. Op de dag dat het kind vorige week in de auto vastzat, was de gevoelstemperatuur meer dan 100 graden.

Alarmerende statistieken

Helaas neemt het aantal sterfgevallen van kinderen door hitte in afgesloten auto’s toe, en volgens de NHTSA sterven elk jaar ongeveer 40 kinderen – oftewel ongeveer één kind elke 10 dagen – aan een zonnesteek omdat ze ofwel werden achtergelaten of vast kwamen te zitten in een hete auto. De meerderheid van de sterfgevallen van kinderen door hitte in afgesloten auto’s – 53% – gebeurt, omdat iemand een kind in een auto vergeet. Meer dan de helft van de sterfgevallen – 54% – betreft kinderen jonger dan twee jaar.

@lindahdz91

Baby locked in car.. hope baby is okay not sure who vehicle or whos baby it is #awarness #baby #harlingen #956

♬ original sound – user4362240051779

Dr. Brian Birch, kinderarts bij St.-Luke’s Children’s Hospital, legde uit: “De kerntemperatuur van een kind kan drie tot vijf keer sneller stijgen dan die van een volwassene. Die toename in temperatuur kan in een zeer korte tijd permanente hersen- of neurologische schade, of zelfs de dood, veroorzaken.”

Check ook: Politie redt een stikkende baby in het verkeer

Bron: Unilad

You May Also Like