Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Uit onderzoek blijkt dat partners van controlfreaks langer leven

Beeld: Pexels

Heb je een partner die altijd de lakens wilt uitdelen in huis en altijd aan je hoofd zit te zeuren? We hebben goed nieuws? Uit een studie blijken partners van controlfreaks gezonder en langer leven. Ja, je leest het goed.

Is je partner een controlfreak?

Is jouw partner een controlfreak? Voordat je die vraag beantwoordt, is het belangrijk om te weten wie precies een controlfreak is? Dit is iemand die alles en iedereen op een overdreven manier wil beheersen. Wat voor de een werkt, werkt in de meeste gevallen niet voor de ander. In het huishouden bepaalt deze persoon hoe dingen moeten lopen, het is hun manier of toch niet. Maar goed, je vraagt ​​je zeker af: hoe leef je hier langer en gezonder van? Naast de nadelen zijn er zeker ook voordelen en deze zijn door de wetenschap bevestigd.

controlfreaks

De vrouw als controlfreak

Goed nieuws voor vrouwen: Een recente studie toont aan dat in de meeste gevallen vrouwen die controlerend zijn een positieve invloed hebben op de gezondheid van hun partners. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ook de partners van deze vrouwen minder last van lichamelijke klachten. Uit onderzoek blijkt dat de partners van controlfreaks minder ziektes als diabetes ontwikkelen en langer leven. Deze controlfreaks zijn een soort huisarts, omdat ze de gezondheid van hun partners in de gaten houden, zodat ze direct kunnen bellen als het even niet goed gaat. Let op: dit betreft de vrouwelijke controlfreaks bij de mannen, het is een ander verhaal!

Bron: Zelfmaak Ideetjes

Beeld: Pexels

You May Also Like