Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Uit onderzoek blijkt dat je partner belachelijk maken gezond is

partner

Niet iedereen kan het even goed waarderen: een partner die je plaagt of belachelijk maakt. Toch moeten we daar in de toekomst toch wat meer open voor proberen te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je partner belachelijk maken eigenlijk heel erg goed voor je is.

Onderzoek

Onderzoeker Jeffrey Hall van University of Kansas heeft onder 15.000 mensen onderzocht hoe gelukkig hun relatie is. Daar kwam een opmerkelijke uitkomst uit. Vaak worden we niet heel blij als we belachelijk worden gemaakt, maar dat is dus helemaal niet waar. Uit het onderzoek blijkt juist dat humor de manier is om met foutjes of domme situaties om te gaan.

Domme dingen

Uit het onderzoek blijkt dat je dus het best een grapje kunt maken als je partner iets doms doet. Het creeërt namelijk een intiem moment tussen jullie die alleen jullie twee begrijpen. Het onderzoek zet er wel een kanttekening tegen: je kunt niet continu je partner belachelijk maken. Er is wel degelijk een limiet, maar dat is voor elk persoon natuurlijk anders. 

Niet te gemeen

Jeffrey hall heeft er namelijk het volgende over te zeggen: ‘Een agressief gevoel voor humor is slecht voor relaties in zijn algemeenheid, maar als die specifieke stijl ook nog wordt gebruikt in een liefdesrelatie, dan is dat nog veel slechter.’ Je moet dus niet te gemeen worden tegen je partner. Maken we notities?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like