Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Tukker bouwt zijn eigen vliegtuig in zijn garage en vliegt ermee naar werk

Beeld: Willem van Beek/AD news

Met al die files die jij dagelijks moeten ervaren voor je op je werk bent, lijkt het bouwen van een eigen vliegtuig misschien toch niet zo gek. Willem van Beek (47) uit Enschede heeft het gedaan. Hij maakt zijn eigen ‘experimental aircraft’: een klein vliegtuigje met een grasmaaiermotortje erin.

bouwt eigen vliegtuig
Beeld: Willem van Beek/AD news

In Nederland steeg op 27 juni 1909 het eerste vliegtuig op in Etten-Leur. Dit vliegtuig werd bestuurd door de Franse luchtvaartpioneer Charles de Lamberde. Willem begon ruim drie jaar geleden met het bouwen van zijn vliegtuig, de SD-1 Minisport. Het is een extreem licht model. Een eigen vliegtuig bouwen is dus niet onmogelijk, maar je moet er verdomd veel tijd voor hebben, aldus Willem.

Veiligheid in achtgenomen

Het vliegtuig is zo’n anderhalve meter hoog geworden en heeft een spanwijdte van 6 meter. Het geschatte gewicht 120 kilo zonder de piloot. Het schiet je meteen teboven ”Hoe veilig is dit nou precies?” Willem heeft daaraan dus gelukkig ook over nagedacht. Het vliegtuig beschikt over een redding systeem. Dit zit achterin van het vliegtuig. Het systeem bestaat uit een parachute en een raket, die Willem kan intrekken op het moment het vliegtuig een error vertoont.

bouwt eigen vliegtuig
Beeld: de SD-1 Minisport/AD news

Bekijk hier de video van Willem zijn splinternieuwe aanwinst:

bron: AD.nl

You May Also Like