Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Tragische gebeurtenis: Tweejarige jongen overlijdt aan hersenetende amoebe

Beeld: Facebook/ Briana Bundy

Een hartverscheurende tragedie heeft zich voltrokken toen een onschuldige tweejarige jongen het leven liet nadat hij in contact kwam met een gevaarlijke hersenetende amoebe in een rustieke warmwaterbron. De ongelukkige gebeurtenis werpt een schokkend licht op de verborgen gezondheidsrisico’s van natuurlijke waterbronnen, en benadrukt de noodzaak van bewustzijn en preventieve maatregelen om dergelijke tragedies in de toekomst te voorkomen.

Tragisch overlijden van peuter door Neagleria fowleri

Een tweejarige jongen is overleden aan een infectie met een hersenetende amoebe nadat hij een natuurlijke warmwaterbron in de Verenigde Staten bezocht had. Het US Centers for Disease Control and Prevention, heeft bevestigd dat de jongen uit Lincoln County, net ten noorden van het Las Vegas-gebied, vorige week overleed aan Naegleria fowleri.

‘Naegleria fowleri is een microscopische, eencellige amoebe die van nature in de omgeving voorkomt’, legt een persbericht van de Nevada Division of Public and Behavioral Health (DPPH) uit. ‘Deze amoebe kan een zeer ernstige zeldzame infectie van de hersenen veroorzaken, genaamd primaire amebische meningoencefalitis (PAM), die hersenweefsel vernietigt en bijna altijd fataal is’. De DPPH gelooft dat de jongen mogelijk in contact is gekomen met de amoebe tijdens een bezoek aan Ash Springs, een natuurlijke warmwaterbron in Lincoln County.

hersenetende amoebe
Beeld: Facebook/Briana Bundy

Ouders rouwen om verlies van hun peuter

In een Facebookbericht zei de moeder van de jongen, Briana Bundy, dat haar tweejarige zoon, Woodrow Turner Bundy, woensdag overleed na een week lang tegen de infectie te hebben gevochten. ‘Hij heeft zeven dagen gevochten. Het langst dat iemand ooit heeft overleefd is drie dagen. Ik wist dat ik de sterkste zoon ter wereld had’, schreef ze. ‘Hij is mijn held en ik zal voor altijd dankbaar zijn aan God dat hij me de beste babyjongen op aarde heeft gegeven, en ik ben dankbaar te weten dat ik die jongen op een dag in de hemel zal hebben’.

Een overlijdensbericht voor de peuter vermeldde dat hij van dieren hield, graag naar zijn vader keek terwijl hij dingen uit elkaar haalde en weer in elkaar zette, en zijn zussen ‘kwelde’ door ze door het huis achterna te zitten. Het leven van Woodrow was een testament van hoe we allemaal zouden moeten leven. Hij deed alles met volle overgave. Hij hield intens, soms te intens. Hij vond vreugde en verwondering in al Gods scheppingen en schoonheid. Hij hield van het leven en hij hield met elke vezel van zijn ziel van zijn familie. Hij vocht met de kracht van duizend mannen om bij zijn familie te blijven, maar toen hij alles had gedaan wat van hem werd gevraagd, liet hij aan iedereen weten dat hij had overwonnen’, aldus het overlijdensbericht.

Preventie en bewustwording

In het persbericht zei de DPPH dat Naegleria fowleri in de grond en in warm zoet water leeft, zoals meren, rivieren en warmwaterbronnen. De amoebe infecteert mensen door het lichaam binnen te komen via de neus en naar de hersenen te reizen. Het wordt niet van persoon tot persoon verspreid. Omdat de infectie van nature voorkomt, is er geen manier om het uit zoet water te verwijderen.

Check ook: Steeds meer mensen gebeten door vissen: “Ik voelde een hap in mijn voet”

Bron: LADbible

You May Also Like