Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Tragisch einde voor Daredevil Remi Lucidi na val van de 68e verdieping tijdens Instagram-stunt

Remi Lucidi
Beeld: Instagram/ @remnigma

In een tragisch incident kwam Daredevil Remi Lucidi op noodlottige wijze om het leven na een val van de 68e verdieping tijdens een Instagram-stunt. De moedige avonturier, bekend om zijn gedurfde acties op sociale media, nam deel aan een riskante uitdaging die tragisch afliep. Zijn fatale val heeft de wereld geschokt en herinnert ons aan de gevaarlijke consequenties van extreme stunts voor entertainment op platforms zoals Instagram.

Gevaarlijke avonturen

Lucidi, afkomstig uit Frankrijk, vergaarde duizenden volgers op Instagram door zijn angstwekkende video’s en foto’s te delen vanaf imposante hoogtes.

De 30-jarige man, die op sociale media bekendstond als Remi Enigma, stond erom bekend hoge gebouwen en constructies te beklimmen, waarbij hij foto’s van zichzelf maakte terwijl hij dicht bij de rand stond of zijn benen over de enorme afgrond liet bungelen. Op 17 juli checkte Remi Lucidi in bij een hostel in Tsim Sha Tsui, Hongkong. Volgens onderzoekers kwam hij op donderdag 27 juli aan bij het Tregunter Torencomplex en vertelde hij een beveiligingsbeambte dat hij een vriend op de 40e verdieping ging bezoeken. Functionarissen in het land beweren dat de beveiligingsbeambte probeerde Lucidi’s claim te verifiëren, maar de waaghals sprong al in een lift voordat ze de kans kregen.

Remi Lucidi
Beeld: Instagram/@remnigma

Het noodlottige incident…

Lucidi had zijn laatste Instagrambericht slechts een paar dagen eerder gedeeld, terwijl hij uitkeek over de hoge gebouwen van de stad. Bij de afbeelding schreef hij eenvoudigweg: “Hong Kong [hartje].”

Een bron bekend met de zaak vertelde The South China Morning Post dat rond 19.30 uur lokale tijd op donderdag, een schoonmaker Lucidi buiten het raam van het penthouse zag, gelegen op de 68e verdieping van de toren. Naar verluidt was Lucidi nog in leven en klopte hij op het raam, wat de schoonmaker ertoe bracht de politie te bellen. Voordat de politie ter plaatse kon komen, zou de stuntman naar zijn dood zijn gevallen.

CCTV-beelden zouden hebben onthuld dat Lucidi op de 49e verdieping aankwam voordat hij de trap naar boven nam in het gebouw. Een toegangsluik naar het dak zou open zijn gevonden, maar van Lucidi ontbrak elk spoor.

Instagram fans verdrietig…nog geen officiële doodsoorzaak

De politie van Hongkong moet nog een officiële doodsoorzaak bekendmaken, maar onderzoekers vonden de sportcamera van Lucidi op de plaats delict en ontdekten video’s van extreme sporten op het apparaat.

Gurjit Kaur, de eigenaar van het hostel waar Lucidi verbleef, beschreef de stuntman als een ‘vriendelijke en bescheiden jongeman’. ‘Hij was gezond en fit en had altijd een glimlach op zijn gezicht. Ik voel me erg verdrietig’, zei hij.

Fans van Remi Lucidi hebben hun verdriet gedeeld over zijn dood in reacties op zijn Instagrampagina, waarbij iemand schreef: ‘Rust in vrede voor een avontuurlijke man die zijn leven tot het uiterste dreef’. Een ander voegde eraan toe: ‘Rust in vrede broer’ niemand wil dit ooit horen over een collega-ontdekkingsreiziger. Gedurende zijn tijd van ontdekking deelde Lucidi beelden van gebouwen over de hele wereld, waaronder Colombia, Frankrijk, Dubai, Bulgarije en Polen.

Check ook: Free-climber beklimt zonder veiligheidsmiddelen toren van 555 meter in Seoul

Bron: Unilad

You May Also Like