Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Tot dit bedrag maakt geld echt gelukkiger, wijst onderzoek uit

geld maakt gelukkiger

“Geld maakt niet gelukkig.” Iedereen heeft deze gezegde weleens gehoord. Maar is dat echt zo? Maakt geld echt niet gelukkig? Een paar wetenschappers deden onderzoek om deze vraag te kunnen beantwoorden en kwamen tot een niet echt verassende conclusie.

Onderzoek in Amerika

Onderzoekers van Princeton University keken naar gegevens en antwoorden van ongeveer 450.000 Amerikanen. Meer inkomen betekent niet noodzakelijkerwijs dat je gelukkiger bent, maar minder geld wordt geassocieerd met emotionele stress, hebben onderzoekers ontdekt. Ze ontdekten dat het geluk van de respondenten toenam met hun salaris, tot $75.000,- dat is ongeveer €73.968,-. De onderzoekers geven aan dat dit komt omdat mensen die meer dan $ 75.000 per jaar verdienen hun welzijn niet langer kunnen verbeteren omdat ze de belangrijkste dingen niet meer kunnen doen: tijd doorbrengen met de mensen die ze leuk vinden en genieten van hun vrije tijd.

geld maakt gelukkiger

Wereldwijd onderzoek geeft hetzelfde resultaat

Uit een ander wereldwijd onderzoek bleek hetzelfde. Hier keken de onderzoekers naar gegevens van de Gallup World Poll, een wereldwijde steekproef van meer dan 1,7 miljoen mensen. Ze concludeerden dat er verzadiging optrad tussen $60.000,- (€59.205,-) en $75.000,- (€74.007,-). Dit aantal kan per land en regio verschillen. Verzadiging komt (logischerwijs) later in rijke landen. Het antwoord op de vraag of geld gelukkig maakt of niet, is dus logisch. Je kunt vrij gelukkig zijn met een ‘haalbaar’ salaris van rond de 6.000 euro per maand. Een hoger salaris maakt je niet altijd gelukkiger.

geld maakt gelukkiger

Bron: manners.nl
Beeld: Pexels

You May Also Like