Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Top Gear reviewt de oogverblindend mooie Ferrari Daytona SP3

Ferrari Daytona

In de show Top Gear praten de gastheren, Jeremy, James en Richard, over de specificaties van de nieuwste auto’s terwijl ze de prestaties van de voertuigen beoordelen om te ontdekken of ze overeenkomen met de beweringen van de fabrikant. Dit keer hebben ze dat gedaan met de hyperexclusieve Ferrari Daytona SP3.

Ferrari Daytona

3 miljoen euro

De Ferrari Daytona SP3, een eerbetoon aan sportwagens met een middenmotor achterin, is de nieuwe auto in de Icona-serie én een eerbetoon aan het gelijknamige Amerikaanse circuit. In totaal worden er slechts 599 exemplaren gemaakt. Deze Italiaanse sportwagen wordt in Nederland voor zo’n 3 miljoen euro verkocht.

Ferrari Daytona

Uitverkocht!

De auto is grotendeels gemaakt van koolstofvezel en onder de motorkap van de tweezitter ligt een 6.5 V12 met 840 pk. Aangezien hij slechts 1480 kg weegt, is het geen verrassing dat hij een topsnelheid van meer dan 340 km/u heeft. De auto is het derde model in de exclusieve Icona-serie en alleen de meest trouwe klanten hebben de mogelijkheid om hem te kopen. Intussen zijn alle 599 exemplaren al uitverkocht. Jack Rix van Top Gear mocht de auto uitgebreid testen. Bekijk de video hieronder!

Bron: fhm.nl
Beeld: Youtube

You May Also Like