Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Tony Hawk’s openbaring over financieel succes van Pro Skater

Beeld: Instagram/@tonyhawk

Tony Hawk is een van de meest invloedrijke skateboarders aller tijden. Hij heeft de sport op ongekende manieren beïnvloed. Hoewel hij al twee decennia met pensioen is als professioneel skateboarder, blijft zijn erfenis voortleven als een absolute grootheid in de skatewereld. Maar zijn talenten reiken verder dan alleen het skateboarden; zijn veelzijdige projecten, zoals de iconische Pro Skater videogames, hebben hem ook wereldwijde erkenning gebracht. Duik mee in het opmerkelijke verhaal van Tony Hawk.

Een eeuwige klassieker

In 1999, verklaart Hawk dat de series ‘zijn leven heeft veranderd’. Sindsdien zijn er vijf versies van Pro Skater uitgebracht (evenals nog een paar andere videogames) en zijn zijn skateboarding-games beschikbaar om te spelen op PlayStation, Xbox en andere platforms. In de kern nodigt Pro Skater gamers uit om de controle te nemen over verschillende beroemde skateboarders – waaronder Hawk – en missies te voltooien door trucs uit te voeren en items te verzamelen. De 55-jarige heeft een plek in de Skateboarding Hall of Fame, een reeks sponsorcontracten, titels in competities en nog veel meer. En hij heeft miljoenen verdiend met alleen Pro Skater.

Tony Hawk Pro Skater
Beeld: Instagram/@tonyhawk

Financieel succes

In een aflevering van de podcast The Nine Club in 2018, werd aan Hawk gevraagd hoeveel hij betaald kreeg voor de Pro Skate-series games. Hoewel de Californiër aarzelde om alle details te onthullen, zei hij: ‘Ik geef je dit: toen het vierde spel werd uitgebracht, vroeg mijn belangrijkste contactpersoon bij Activision me om in LA te gaan lunchen op een dag dat ik daar was. Hij is niet de baas, maar hij houdt zeker toezicht op onze games.’. Hij zei: ‘Dit is wat er gebeurt, we brengen het vierde spel uit. De laatste drie staan nog steeds in de top 10 van de verkoop, één gaat naar …’ Ik ben vergeten hoe ze het noemen, het is als de klassieke modus, wat betekent dat ze het tegen een bepaalde prijs verkopen, maar veel meer volume’. Hij zei: ‘Dus dingen zijn veel groter dan je ooit had gedacht’.

Beeld: YouTube

Tony Hawk’s opmerkelijke onthulling

Hawk onthulde toen dat tijdens de lunch met de contactpersoon van de videospeluitgever, hem ‘een cheque van $4 miljoen’ werd overhandigd. Hoewel dit waarschijnlijk verre van het volledige bedrag is dat de skateboarder nu heeft verdiend met de volledige videospelserie, lachten de presentatoren terwijl ze grapten of hij het gewoon naar een nabijgelegen geldautomaat zou brengen: ‘Wat doe je daarmee’? En de down-to-earth Hawk onthulde: ‘Ik heb het misschien in de geldautomaat gestopt. Ik maak geen grapje, ik was toen altijd onderweg. Ik dacht gewoon, oké, hier gaan we. ‘Nee, ik wil dat niet bagatelliseren. Het heeft mijn leven veranderd, het videospel heeft mijn leven veranderd’.

Check ook: Er komt een remake van Tony Hawk’s Pro Skater 1 en 2!

Bron: Unilad

You May Also Like