Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Tim Allen ontliep een levenslange gevangenisstraf voor drugshandel

Beeld: Wikimedia Kalamazoo Michigan Sheriff’s Department / MingleMediaTVNetwork

Lang voordat hij de stem van Buzz Lightyear was en een begrip werd, had Tim Allen een bewogen verleden met justitie. De Hollywood-legende werd ooit bijna veroordeeld tot levenslang in de gevangenis wegens drugshandel.

Jaren ’70

Tijdens zijn tijd op de universiteit van Western Michigan in de jaren ’70 viel Allen in de verkeerde menigte en begon niet alleen drugs te gebruiken, maar begon het ook te verkopen om wat geld te verdienen.

En hoewel het een tijdje goed met hem leek te gaan, werd hij uiteindelijk betrapt op het smokkelen van 650 gram cocaïne via een luchthaven.

‘Tim Allen Overcoming Adversity’

Volgens het boek ‘Tim Allen (Overcoming Adversity’) van John F. Wukovits is de acteur erin geluisd door undercoveragent Michael Pifer, die de rookie-dealer al maanden volgde.

Allen stelde blijkbaar voor om de deal te sluiten op Kalamazoo/Battle Creek International Airport nadat hij was geïnspireerd door een soortgelijke scène die hij op tv had gezien.

Hij plaatste de Adidas weekendtas, die gevuld was met drugs, in een kluisje en overhandigde vervolgens de sleutel aan Pfifer. Herinnerend aan het incident zei Allen dat hij in plaats van de $ 42.000 te ontvangen die hij verwachtte, werd overspoeld door de politie. Later vertelde hij de Detroit Free Press: “Het volgende dat ik zag was een pistool in mijn gezicht.”

Levenslang in de gevangenis in

En alsof dat nog niet genoeg pech was voor de acteur, had Michigan nog maar net een nieuwe wet aangenomen die bepaalde dat iedereen die 650 gram of meer cocaïne bij zich had, levenslang in de gevangenis kon krijgen.

Om te voorkomen dat hij de rest van zijn dagen achter de tralies doorbracht, pleitte Allen echter schuldig aan drugshandel en gaf hij de namen van andere betrokken dealers. Dit verminderde zijn straf en betekende dat zijn zaak in een federale rechtbank kon worden behandeld in plaats van een staatsrechtbank, dus de nieuwe wet had geen invloed op de zaak.

De door hem verstrekte informatie leidde tot de veroordeling van 20 anderen, waaronder vier grote drugsdealers. Allen werd veroordeeld voor drie tot zeven jaar gevangenisstraf, hoewel hij slechts twee jaar en vier maanden uitzat.

Hij werd vrijgelaten uit de Federal Correctional Institution in Sandstone, Minnesota in 1981.

Bron en beeld: Ladbible

You May Also Like