Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Tesla werkt aan spotgoedkoop model: ‘Tot 50% goedkoper’

Elon Musk heeft onthuld dat de Amerikaanse autofabrikant een nieuwe EV-architectuur ontwikkelt voor de volgende generatie elektrische auto’s die compacter en een heel stuk goedkoper moeten zijn dan de Tesla Model 3 en Model Y.

Tot 50% goedkoper

Die nieuwe technische basis zou aanzienlijk – tot 50% – goedkoper zijn en kleinere modellen mogelijk maken. Volgens het financiële rapport over het vierde kwartaal en het volledige jaar 2022 van het bedrijf is het nieuwe platform momenteel in ontwikkeling.

Er is niet veel bekend over het platform van de volgende generatie van Tesla, hoewel het volgens de vorige rapporten (in oktober 2022) bedoeld is voor elektrische auto’s die kleiner zijn dan de Model 3/Model Y. Bovendien wordt verwacht dat het platform om een stapsgewijze verandering in voertuigkosten te brengen (halveer het). Volgens Elon Musk, CEO van Tesla, zouden EV’s op basis van het nieuwe platform in een hoger volume worden geproduceerd dan alle andere voertuigen samen.

“Tesla van $ 25.000”

Dit laat veel over voor speculatie – of we het nu hebben over een subcompact elektrisch instapmodel voor de massa (ook bekend als “Tesla-auto van $ 25.000”). De tijd zal leren wat er in de maak is, maar over het algemeen is het altijd positief nieuws dat elektrische auto’s goedkoper zullen zijn – misschien zelfs goedkoper dan benzineauto’s (hopelijk).

Check hier hoe de goedkope Tesla eruit zou kunnen komen te zien:

Check ook: Ondankbaar kind woedend omdat ze een Tesla en $1600 krijgt voor haar 16e verjaardag

Bron en beeld: Manners

You May Also Like