Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Terminator-regisseur vreest dat AI de wereld al heeft overgenomen: ‘Kan de mensheid uitroeien’

Beeld: Wikipedia/ Unsplash

De regisseur van de populaire sciencefictionfilms The Terminator heeft beweerd dat robots de mensheid gemakkelijk kunnen doden en de wereld misschien al hebben overgenomen zonder dat we het beseffen.

Robots hebben de wereld overgenomen

Volgens de maker van The Terminator hebben robots die de mensheid kunnen doden de wereld misschien al overgenomen. Filmregisseur James Cameron vroeg zich af of mensen uiteindelijk een oorlog willen voeren met “iemand die slimmer is dan wijzelf”. De Oscarwinnaar, die ook Aliens, Avatar en The Abyss regisseerde, zei dat AI de wereld al had kunnen overnemen en dat het misschien te laat is om het te stoppen. In zijn Terminator-filmserie keert het Skynet-computernetwerk – oorspronkelijk ontworpen als verdedigingssysteem – zich tegen zijn menselijke meesters, wat leidt tot een futuristische oorlog tussen robots en de mensheid.

Terminator regisseur ai

Gevaren van technologie

Met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol als een moordende cyborg, worden de klassieke films gezien als een waarschuwend verhaal over de potentiële gevaren van technologie. In de afgelopen maanden heeft de lancering van geavanceerde software zoals ChatGPT soortgelijke angsten aangewakkerd over de onvoorspelbare kracht van wat ingenieurs uit Silicon Valley hebben ontketend. Cameron, 68, vertelde de SmartLess-podcast dat hij zich zorgen maakte over de reële dreiging van kunstmatige intelligentie.

“Ik ben niet bang, maar ik maak me behoorlijk zorgen over het potentieel van misbruik van AI”, zei hij. “Ik denk dat AI behoorlijk goed kan zijn. Ik denk dat het ook letterlijk het einde van de wereld kan zijn”, zei hij. “Je praat met alle AI-wetenschappers en elke keer als ik mijn hand opsteek tijdens een van hun seminars, beginnen ze te lachen. Het punt is dat geen enkele technologie ooit niet is bewapend.

Terminator regisseur ai

ChatGPT

ChatGPT is een chatbot voor kunstmatige intelligentie die vier maanden geleden is gelanceerd door het Amerikaanse onderzoekslaboratorium OpenAI. De kernfunctie is om menselijke gesprekken na te bootsen. Maar het kan ook computerprogramma’s schrijven en debuggen, muziek componeren, scenario’s, sprookjes, essays van studenten, testvragen beter beantwoorden dan de gemiddelde mens, poëzie en songteksten schrijven en spelletjes spelen.

Check ook: Robots gaan in de komende jaren 40% van de huishoudelijke taken overnemen

Bron: dailystar

Beeld: Wikipedia/ Unsplash

You May Also Like