Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Supermarktmedewerker drinkt iedere dag 10 liter Pepsi!

Welke is nou lekkerder, Pepsi of Coca-Cola, daarover zullen we het nooit allemaal eens worden. Een man uit Wales is in ieder geval overtuigd van zijn voorkeur. De supermarktmedewerker geeft jaarlijks namelijk zo’n 8.000 euro uit aan Pepsi, wat betekent dat hij al 20 jaar lang 10 liter Pepsi per dag drinkt.

Elke ochtend Pepsi

Andy Currie, uit Bangor in Noord-Wales, drinkt elke ochtend een liter Pepsi en de rest van de dag negen liter. Naar schatting heeft Currie 219.000 blikjes Pepsi gedronken sinds hij het begon te drinken toen hij in de twintig was. Currie zegt dat hij zo’n 23 euro per dag aan Pepsi uitgeeft, wat neerkomt op ruim 8.000 euro per jaar.

Proosten met Pepsi

Currie vertelt: “Ik ben altijd dol geweest op de smaak van Pepsi. Ik ben gewoon verslaafd. Ik werk ’s nachts, dus ik reken op suiker om me op de been te houden. Ik drink elke dag vier of vijf flessen van twee liter Pepsi. Omdat ik bij Tesco werk, kan ik het meteen na mijn werk kopen en mee naar huis nemen. Eerlijk gezegd heeft het me een fortuin gekost. Ik had elk jaar een auto kunnen kopen met het geld dat ik aan Pepsi uitgaf. Ik moest het gewoon hebben; zodra ik wakker werd, liep ik naar de koelkast, schonk mezelf een groot glas Pepsi in en ging de dag door. Ik herinner me dat ik naar bruiloften en verjaardagen ging en dat ik op mensen proostte met een blikje frisdrank terwijl anderen champagne dronken.

Therapie

Currie nam contact op met de in Londen gevestigde therapeut David Kilmurry, die vaststelde dat Currie een voedselinnamestoornis (ARFID) had. Na een online hypnotherapiesessie slaagde Currie erin om voor het eerst in 20 jaar water te drinken. Daarna viel hij af en werd hij gezonder.

Hypnose

Currie verteld verder: “David ontmoette me online en hypnotiseerde me ongeveer 40 minuten. Ik weet niet wat hij zei, maar daarna wilde ik gewoon niet meer drinken. Ik heb nog twee blikjes Pepsi in de koelkast. Ik heb ze al een maand niet aangeraakt en ben ook niet van plan ze aan te raken. Ik geef nu de voorkeur aan water. Mijn vrouw Sarah zegt dat mijn huid er beter uitziet en dat ik meer energie heb.

Water en gezonde dranken

Therapeut Kilmurry praat vol lof over zijn patiënt: “Ik was geschokt door de onthulling dat Andy 10 liter Pepsi per dag dronk. Dat was verreweg de ergste suikerverslaving waar ik ooit van heb gehoord. Andy was verslaafd, overgewicht en angstig omdat hij buiten adem was en moeite had om zijn woorden uit te spreken. Deze verslaving is erg gevaarlijk en legt een enorme druk op je vitale organen. Andy had prediabetes en moest snel veranderen voor het begin van een hartaandoening en mogelijk alvleesklierkanker. Sinds ik met hem heb gewerkt, heb ik ervan genoten om hem water en gezonde drankjes te zien drinken.”

Bron & Beeld: 9gag

You May Also Like