Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Duitse voetbalclub geeft fans gratis toegang bij wedstrijden in gedurfd experiment

gratis toegang wedstrijden

Fortuna Düsseldorf, spelend in de 2. Bundesliga, biedt gratis toegang tot de eerste drie thuiswedstrijden van het aankomende seizoen. Het stadion biedt plaats aan 54.600 fans, en de club hoopt hiermee extra sponsorgelden binnen te halen, de verkoop van merchandise te stimuleren en de sfeer in het stadion te verbeteren.

Gratis naar een wedstrijd van Fortuna Düsseldorf

Het idee van Fortuna Düsseldorf om alle thuiswedstrijden gratis toegankelijk te maken, wordt groots uitgelicht in het sensatieblad BILD. Gewoonlijk is de Merkur Spiel-Arena bij thuiswedstrijden slechts halfvol. De club heeft als doel om het stadion weer tot leven te brengen en meer sfeer te creëren, en hoopt dit te bereiken door de opbrengsten van de recette van zo’n zeven miljoen euro per thuiswedstrijd op te offeren. Naar verwachting zullen sponsoren deze gedurfde zet gedeeltelijk financieren.

Zelfs supporters van de tegenpartij kunnen waarschijnlijk gratis naar het stadion komen. Als het experiment slaagt, wil de club het hele seizoen doorgaan met gratis tickets. Het stadion ligt op minder dan 60 kilometer van Venlo, waardoor ook Nederlandse fans gemakkelijk een gratis voetbalwedstrijd kunnen bijwonen in een stadion dat net zo groot is als de Johan Cruijff Arena waar Ajax zijn thuiswedstrijden speelt.

gratis toegang wedstrijden

Check ook: Hoe een Feyenoord-fan binnen enkele seconden verliefd werd op AS Roma

Bron: Wel ingelichte kringen
Beeld: Merkur spiel arena

You May Also Like