Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Star Wars fans verbaasd na vondst van “lightsaber” op Mars 

Beeld: Nasa

Science fiction fans die de ontwikkeling van NASA’s laatste missie naar Mars volgen, zijn er vrij zeker van dat de ruimtevaartorganisatie een voorbeeld heeft genomen aan Star Wars bij het ontwerp van hun gadgets. 

Lightsaber

Op door NASA vrijgegeven foto’s van hun Perseverance Mars rover is te zien wat verdacht veel lijkt op een lichtzwaard op de rode grond van die andere planeet. Het kan natuurlijk geen lichtzwaard zijn, want die zijn niet echt en NASA zou geen missie naar Mars sturen om een wapenarsenaal op het oppervlak van de planeet te deponeren. Maar hoe meer je kijkt, hoe meer het lijkt op een lichtzwaard, dat elegante wapen uit een beschaafder tijdperk dat het iconische gereedschap werd van Jedi-ridders en Sith Lords. Of iemand bij NASA heeft nog nooit Star Wars gezien en heeft per ongeluk iets gemaakt dat alleen maar op een lichtzwaard lijkt, of veel waarschijnlijker is dat een stel sci-fi fans voor hen werken en de kans hebben gekregen om een beetje van hun favoriete franchise in hun werk te verwerken.  

Beeld: Pexels

Eerder ontwikkelde wapens 

Mensen hebben eerder een wapen ontwikkeld dat de ‘protosaber’ wordt genoemd en dat eruitziet en werkt als een lichtzwaard, maar waarvoor je een zeer dikke accu moet meeslepen om hem van stroom te voorzien. Eerder dit jaar won YouTuber Alex Burkan een Guinness World Record voor het maken van ’s werelds eerste functionele intrekbare lichtzwaard. Het kan een plasmablad van een meter lang produceren dat temperaturen tot 2.800C bereikt en door staal kan snijden. Helaas zijn we er nog niet in geslaagd een lichtzwaard te maken dat lang genoeg blijft werken voor een dramatische vechtscène uit Star Wars, want het werkt maar 30 seconden op volle kracht. Ondertussen heeft Burkan zijn zinnen gezet op het maken van een werkend Iron Man-pak, dus uitvinden hoe je een werkend duurzaam lichtzwaard maakt, is misschien een taak voor iemand anders. Misschien ben jij dat wel? 

Beeld: Nasa

Bron: ladbible.com

Beeld: Nasa & Pexels

You May Also Like