Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit dat sportende mensen niet per se langer leven

sportende mensen

Sporten is gezond, maar het is lang niet iedereens favoriete bezigheid. Waar andere mensen elke dag in de sportschool staan of de 10.000 stappen halen, zijn anderen al blij als ze een extra blokje om hebben gelopen. Tsja, waar doe je het eigenlijk voor?


 

De Blauwe Zone

Niet om langer te leven in ieder geval. Voor de sportende mensen onder ons. Uit onderzoek blijkt dat sporten namelijk helemaal geen garantie geeft op langer leven. Wetenschappers zijn tot deze onderzoeksresultaten gekomen door rekening te houden met de ‘blauwe zone’. De Blauwe Zone heeft alles te maken met landen uit de wereld waar mensen gemiddeld het oudst worden, zoals Japan, Costa Rica, Zweden en Griekenland. 

Lokale producten

Waarom worden Japanners en Grieken dan wel zo oud? Het blijkt te liggen aan de lokale producten die zij eten en het feit dat zij veel sociale banden hebben. Asportieve mensen kunnen hierdoor dus hun hart ophalen: je hoeft je niet meer schuldig te voelen! Zolang je maar een beetje beweegt, zit je al snel goed. De mensen uit bovenstaande landen hebben minder vaak huishoudelijke apparaten en moeten meer moeite doen om hun huis schoon te houden. Je hoeft niet meteen een marathon te lopen om aan beweging te komen! Dus misschien toch maar gaan vegen in plaats van stofzuigen? Alles beter dan hijgend en puffend hardlopen. 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like