Humor

Speleologen komen vast te zitten in grot in ‘meest claustrofobische video ooit’

Beeld: Screenshot YouTube kanaal Caveman Hikes

Op het YouTube kanaal Caveman Hikes vindt je content over speleologen. Het kanaal wordt gerund door Calvin Sanders en Jacob Sanders, een oom en neef, allen speleologen. Hun video’s vallen op door de extreme aard van hun speleologie-avonturen. In plaats van de gebruikelijke beelden van grotverkenning, nemen de Sanders enorme risico’s door krappe, gevaarlijke doorgangen te verkennen, wat de spanning voor de kijker opvoert. Hun kanaal biedt een unieke kijk op de meest uitdagende en angstaanjagende speleologie-ervaringen, wat het tot een spannend alternatief maakt voor andere content in dit genre.

De eerste keer

Speleoloog Jacob deelde met The Guardian dat hij aanvankelijk “doodsbang” was toen hij voor de eerste keer hollen betrad. Hij gaf aan dat grotten altijd een verrassing voor hem zijn, omdat het onbekend is of ze nat, droog, koud, modderig, schoon, mooi of juist onaangenaam zijn. Op een video van de speleologen die te zien is op hun kanaal zorgt Calvin voor opschudding door zichzelf door een extreem smalle grot te wurmen, waarbij zijn kleding in stukken scheurt, wat de spanning voor de kijkers enorm verhoogt. Het duo staat bekend om hun gedurfde en angstaanjagende speleologie-avonturen.

Waarom dit alles?

In een van hun video’s van de speleologen, wanneer hij zich bevindt op een gevaarlijke locatie, zegt Calvin: “Veel mensen vragen waarom we dit doen en je gaat nooit een bevredigend antwoord krijgen. Waarom sta je ’s ochtends op en besluit je dit te doen? Wat drijft je? Maar dan zeg ik: jij staat toch ook op en beslist te doen wat je doet? Dat is gewoon het leven. Dit is echt onze manier van leven, het is niet onze manier van sterven. Het is onze manier om shirts te vernietigen, maar ons lichaam is prima.” Hiermee benadrukt hij dat hun avonturen niet draaien om gevaar, maar om hun unieke levensstijl.

Speciale technieken

In een recente video van de speleologen legt het avontuurlijke duo uit dat ze samen met hun team een onbekende grot in kaart probeerden te brengen, wat hen blootstelde aan onvoorziene moeilijkheden. Calvin vertelt over specifieke technieken die hij toepast om vastzitten op de smalste plekken te voorkomen. Zo gebruikt hij in de video een stuk karton onder zich om de wrijving te verminderen, waardoor hij makkelijker door nauwe doorgangen kan bewegen. Verder legt hij uit dat hij zijn T-shirt optrekt en zich daarbinnen verplaatst om zich voorzichtig naar voren te werken, zodat hij niet vast komt te zitten in de nauwe ruimtes.

Beeld: Screenshot YouTube kanaal Caveman Hikes

Veel kijkers verbaasd

De Sanders ontvangen gemengde reacties op hun speleologie-avonturen, vooral door de extreme condities die ze trotseren, zoals het navigeren door smalle grotten met honderden tonnen rots en aarde om zich heen. Veel kijkers reageren verbaasd over hoe smal de grotten zijn. Eén persoon grapt: “Het beste van speleologie is dat je het niet hoeft te doen.” Een ander deelt zijn voorkeur om “elke dag wakker te worden en de keuze te hebben om niet aan speleologie te gaan doen.” Sommige mensen vinden de video’s zo intens dat ze moeite hebben om ze te bekijken, zoals één kijker die zegt: “Ik kon niet ademen terwijl ik naar deze video keek.”

Verwarring over speleolgie

Een kijker uitte zijn verwarring over speleologen en stelde zich de vraag wat er aantrekkelijk aan is, in vergelijking met andere avontuurlijke activiteiten zoals skydiven, diepzeeduiken en bergbeklimmen. Niet iedereen deelde deze twijfels; een ander reageerde positiever door het belang van persoonlijke passies te benadrukken, maar voegde eraan toe dat veiligheid altijd voorop moet staan. Deze persoon zei: “Ik ben blij dat je iets hebt gevonden wat je leuk vindt! Probeer gewoon om veilig te blijven!” Zo wordt duidelijk dat de meningen over speleologen uiteenlopen, met zowel nieuwsgierigheid als bezorgdheid van kijkers.

Check ook:

Goedemorgen: deze man waagt zijn leven op kilometers hoge berg

Copyright © 2022 SGXL Alle rechten voorbehouden

Mobiele versie afsluiten