Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Spaanse stad gaat plassen in de oceaan bestraffen met megaboete!

plassen in oceaan

Het stadsbestuur van Vigo, in de Noord-Spaanse regio Galicië, heeft bepaald dat plassen in elke buitenruimte, inclusief de oceaan, een overtreding is en bestraft kan worden met een boete. De nieuwe regels van de kuststad leggen duidelijk uit dat “fysiologisch plassen op het strand of in zee” verboden is en de overtreder een boete van maximaal 750 euro kan opleveren.

Redenen

De boete is in de eerste plaats ingevoerd omdat openbaar urineren hygiënische en sanitaire risico’s met zich meebrengt, maar ook om het oceaan milieu te beschermen, dat kan lijden onder grote hoeveelheden menselijke urine. Naast de boete heeft de gemeente Vigo gezegd dat er tijdens het toeristische hoogseizoen meer openbare toiletten langs de kust zullen worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat mensen over voldoende sanitaire voorzieningen beschikken en niet hun toevlucht hoeven te nemen tot “bevrijding” in de oceaan.

Beeld: Pexels

Schoonhouden

De nieuwe regel is slechts een van een reeks maatregelen om de plaatselijke stranden schoon te houden. Regels tegen plassen in zee zijn niet zo gebruikelijk, maar Spanje is niet het eerste land dat dergelijke beperkingen oplegt. Soortgelijke maatregelen zijn al genomen in Portugal en Thailand om de fauna te beschermen, met name koraalriffen die bijzonder veel schade ondervinden van menselijke urine. Hoewel urine voor ongeveer 95% uit water bestaat, bevat het ook voldoende afvalstoffen om het mariene milieu te schaden. Afvalproducten zoals ureum of bacteriën, maar ook residuen van de medicijnen die we innemen, zijn giftig voor de oceaan fauna en kunnen de biodiversiteit vernietigen. Tegelijkertijd hebben de autoriteiten het gebruik van schoonmaakproducten, zoals zeep of shampoo, in zee verboden, evenals het wassen van kookgerei. Hoewel het gemakkelijk is om iemand die zichzelf of zijn vaat in de oceaan wast te herkennen, heeft de gemeente nog niet verduidelijkt hoe zij van plan is te controleren en vast te stellen wanneer zwemmers in zee plassen.

Beeld: Pexels

Soortgelijke maatregelen

Andere Spaanse steden hebben soortgelijke maatregelen genomen. San Pedro del Pinatar in Murcia, in het zuidoosten van Spanje, heeft ook urineren in zee verboden, maar ook naakt zonnen, knuppel- en balspelen en het gebruik van handdoeken om een plek op het strand te reserveren. Nudisten krijgen ook een boete van 750 euro, terwijl mensen die denken een klein feestje te kunnen bouwen met een wegwerpbarbecue boetes tot 1.500 euro tegemoet kunnen zien.

Check ook: Man overleeft twee dagen op zee door zich vast te klampen aan boei

Bron: reisleven.nl

Beeld: Pexels & YouTube

You May Also Like