Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Snollebollekes geeft geheim eindelijk toe: ‘Ik kan helemaal niet zingen’

snollebollekes

De geruchten gaan al een aantal jaren rond, maar Rob Kemps, beter bekend als Snollebollekes, het eindelijk toegegeven: “Ik zing niet zelf de platen in”, biecht hij tegenover weekblad Privé op.

snollebollekes

Grote fout

Onlangs schreef radio-dj Patrick Kicken in zijn spreekbuis-column dat niet Rob Kemps, maar collega-dj Jurjen Gofers de stem en geestelijk vader van de Snollebollekes-act is. Gofers maakte in 2013 de carnavalsplaat ‘Vrouwkes’, maar wilde daar zelf niet mee optreden. “Er was zoveel vraag naar dat er een act omheen verzonnen moest worden”, aldus Kicken. Dat is waar Rob Kemps in beeld gekomen zou zijn. Kicken vervolgde: “Er daar werd een grote fout gemaakt: in plaats van dit gewoon eerlijk erbij te zeggen werd overal de suggestie gewekt dat Rob Kemps de stem op die platen van Snollebollekes is, de zanger van de act. Maar dat is hij helemaal niet.”

“Ik kan niet zingen”

Rob Kemps heeft nu voor het eerst gereageerd op alle geruchten. “Ik heb vanaf het begin gezegd: ik ben niet knap, ik kan niet dansen, ook niet zingen, maar ik breek wel de tent af. Daar heb ik nooit een geheim van gemaakt”, aldus Rob in Privé. In eerste instantie zouden Jurjen en Rob hebben geprobeerd om de nummers samen in te zingen, maar dit klonk niet goed. “Daarom besloten we bij latere platen om Jurjen daar als lead-stem bovenop te leggen”. Hierop werd besloten dat Jurjen de platen zou opnemen, en Rob de optredens zou gaan doen. “En ik treed natuurlijk op met een orkestband. Maar met alle respect, dat doet iedere feestartiest.”

Normaal in ons genre

Rob verdedigt zijn ‘geheim’ echter door aan te geven dat hij niet de enige is. “In ons genre, van De Gebroeders Ko tot Stef Ekkel, maakt iedereen daar gebruik van. Waarom? Omdat we niet kunnen zingen.” Hoe werkt het dan tijdens de optredens? “Bij ons is het als volgt”, legt Kemps uit. “Jurjen is de stem en met het optreden doe ik het zelf en is het een mix van ons beiden, samen met anderen.” Een echt probleem ziet hij dan ook niet. “Het interesseert verder niemand. Dat denk ik oprecht. Ik snap gewoon heel het probleem niet.”

Luister je nu anders naar de platen van Snollebollekes, of maakt het je niks uit?

Bron: Ditjesendatjes

Beeld: Youtube


You May Also Like