Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Slechte beeldkwaliteit tijdens Formule 1? Viaplay gaat klanten compenseren

De Consumentenbond wil dat Viaplay zijn klanten compenseert voor de haperende streams en ‘slechte beeldkwaliteit’ tijdens Formule 1-streams. Dat vertelt de vereniging in het tv-programma Kassa.

Compensatie voor haperende Formule 1-race

Volgens de Consumentenbond hebben klanten recht op een goedwerkende Formule 1-streamingsdienst. De Consumentenbond claimt in een aflevering van Kassa dat de streamingdienst onder het Europees recht verplicht is om klanten te compenseren wegens de ‘slechte beeldkwaliteit’ van de Formule 1-streams. De vereniging geeft Viaplay een week de tijd om met een voorstel te komen. De Nederlandse Autoriteit Consument en Markt laat weten dat het bij de Zweedse markttoezichthouder ‘aandringt op een oplossing voor Nederlandse klanten’.

De klachten blijven maar binnen stromen

Klanten klagen volgens Kassa onder meer over lage beeldkwaliteit, beeld haperingen of streams die uitvallen. In de uitzending van het televisieprogramma zijn voorbeelden van klanten te zien waarbij de stream meermaals hapert tijdens een race. Volgens Kassa komen er ook klachten binnen bij de Consumentenbond en ACM over de bereikbaarheid van de klantenservice. De streamingdienst heeft de Consumentenbond inmiddels al wel beloofd om te reageren op alle klachten op de website Klachtenkompas.

Viaplay-alternatieven om Formule 1 te kijken

We snappen natuurlijk wel dat je geen vertrouwen meer hebt in Viaplay… Maar wat zijn nu eigenlijk je opties? We zetten het even op een rijtje, want kijken gaan we sowieso toch. Bekijk hier de 9 manieren om gratis of met een flinke korting naar F1 te kijken!

Bron: Manners
Beeld: Instagram Max Verstappen & Unsplash

You May Also Like