Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Slackliner voert epische stunt uit tussen hoogste gebouwen van Rotterdam

Slackliner

Het is mooi weer buiten en terwijl velen het strand opzoeken heb je weer anderen, zoals slackliner, oftewel koorddanser, Jaan Roose die deze gevaarlijke stunt uithaalde. Maar ja, deze Red Bull atleten lijken wel van het onmogelijke het mogelijke te maken.

Van Rotterdam naar Zalmhaventoren

Rotterdam valt simpelweg niet te missen wanneer je het over skylines hebt, dus dit was voor Jaan de beste plek om zijn stunt uit te voeren.  Met mond vol tanden keken we hoe de atleet Rotterdam (149 meter hoog) naar de Zalmhaventoren (188 meter hoog) loopt. “Ik was helemaal geobsedeerd door tricklining. Het voelt alsof je vliegt en er komt zoveel adrenaline vrij” vertelt Jaan. Volgens Red Bull heeft de atleet ook nog te kampen met hoogtevrees, wat we heel moeilijk vinden om te geloven, maar ja dit is, als je het ons vraagt, wel de beste manier om je angsten te overwinnen. Top!

Wist je dat?

Hoewel touwlopen op de een of andere manier al duizenden jaren bestaat, wordt de oorsprong van het moderne slacklinen over het algemeen toegeschreven aan een bergbeklimmer genaamd Adam Grosowsky uit het zuiden van Illinois in 1979, toen hij zestien was. In 2012 was een slackline-optreden van Andy Lewis te zien als onderdeel van de halftime show van Madonna. Het kreeg aandacht tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio, toen slackliner Giovanna Petrucci optrad op het strand van Ipanema, wat de aandacht trok van de New York Times.

Bron & beeld: Skoften

You May Also Like