Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Serveerster ontslagen na klagen over ontbrekende fooi op €675 bestelling

Een serveerster verloor ooit haar baan nadat ze op sociale media klaagde over een bestelling van $735 waarop ze geen fooi had ontvangen.

Geen fooi

Voor sommige mensen is hun levensonderhoud afhankelijk van het geld dat ze krijgen als fooi, dus het is in veel landen gebruikelijk om wat extra geld te geven om de persoon die je eten heeft gebracht te helpen.

Het is geen perfect systeem, maar zolang mensen zich in staat moeten stellen om te kunnen leven en ze niet fatsoenlijk betaald krijgen, zal het geven van fooi blijven bestaan.

Aangezien fooi vaak wordt gegeven als een percentage van de rekening, kijken veel bedieningsmedewerkers uit naar gasten die veel geld uitgeven, want hoe meer ze uitgeven, hoe groter het bedrag aan fooi waarschijnlijk zal zijn.

Ontslagen

Tamlynn Yoder werkte in 2018 bij het filiaal van Outback Steakhouse in Palm Beach, Florida, toen een lokale kerk de enorme bestelling plaatste van 25 steaks, 25 kippen en 25 aardappelen – waar ze het grootste deel van haar dienst aan werkte.

Echter, toen iemand de grote hoeveelheid vlees kwam ophalen, vertrokken ze zonder Tamlynn een fooi te geven. Ze ging naar sociale media om haar ongenoegen te uiten nadat ze slechts $18 aan fooi had ontvangen gedurende de rest van de dag.

In haar bericht vermeldde ze niet waar ze werkte, maar de volgende dag kreeg ze te horen dat de Christ Fellowship kerk het bedrag van $735 voor hun bestelling had teruggekregen en dat zij was ontslagen.

Outback Steakhouse hanteerde een bedrijfsbeleid waarbij werknemers niet mochten praten over klanten op sociale media, en aangezien haar klacht dat had geschonden, werd ze ontslagen.

Check ook: Restaurant wil klant aanklagen voor het terug vragen van $3.000 fooi

Bron: Unilad

You May Also Like