Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Schokkend: Koe valt midden op de snelweg uit vrachtwagen

Koe vrachtwagen
Beeld: YouTube/SWNS

In een angstaanjagend moment dat het verkeer op zijn kop zette, viel een koe van een razendsnelle vrachtwagen op een snelweg waar voertuigen met 100 kilometer per uur per uur reden. De onverwachte gebeurtenis zorgde voor chaos en spanning, terwijl automobilisten en omstanders met verbijstering toekeken. Hoe deze ongelofelijke situatie zich heeft kunnen voordoen, blijft een raadsel.

Chaotische scene op de snelweg

Een koe is van een vrachtwagen gevallen in druk verkeer op de M6, die een maximale snelheidslimiet heeft van 70 km per uur. Video toont hoe de koe op de weg valt en richting het tegemoetkomende verkeer glijdt, waardoor chauffeurs gedwongen worden om uit te wijken naar de zijkant. Een andere koe brak ook los op twee kilometer afstand van het eerste incident.

Als gevolg daarvan sloot de politie delen van de M6 ongeveer 90 minuten af terwijl ze probeerden om de koeien veilig van de snelweg af te krijgen. ‘Het laatste wat we willen is dat ze in bewegend verkeer rennen’, schreef de Central Motorway Police Group (CMPG) op Twitter. De CMPG bevestigde ook via Twitter dat de twee koeien ‘gewond’ waren, hoewel de omvang van de verwondingen onduidelijk is. Er zijn geen meldingen geweest van auto-ongelukken of verwondingen bij mensen als gevolg van het incident. De koeien werden vervolgens gered en van de snelweg gehaald. Toen de snelweg net na het middaguur weer werd geopend, waren er vertragingen tot een uur in beide richtingen, zoals gemeld door National Highways: West Midlands.

Koe vrachtwagen
Beeld: Twitter/GMPG

Spannend moment…

Kevin Rogers, 52, was onderweg naar een veiling toen het bizarre incident zich voor hem ontvouwde. Hij zei: ‘De koe viel uit de onderkant van de vrachtwagen, de vrachtwagen ernaast bewoog en ik week uit. ‘Ik was de eerste auto die er recht op af kwam en ik wist het te ontwijken’. “Er is zeker maar één koe uit de vrachtwagen gevallen, maar er wordt gemeld dat er twee koeien waren. Ik denk dat de bodem het begaf en toen [de vrachtwagen] aan de kant stopte, kwam er nog een koe uit.” ‘Dat zie je niet elke dag – mijn eerste gedachte was om het niet te raken. Ik zag het niet uit de vrachtwagen vallen, dus het eerste wat ik zag was haar uitgestrekt op de weg.

‘Het was een complete verrassing. Toen ik veilig kon, stuurde ik een bericht naar mijn vrouw en zei: ‘Ik ben bijna geraakt door een vallende koe op de snelweg’. ‘Ze geloofde me niet. Ik kan me niet voorstellen waarom’.

CMPG prijst hulpverleners

In een vervolgtweet van de CMPG na het incident bedankte de politie iedereen die hielp. “Grote dank aan de vrachtwagenchauffeurs die stopten om te helpen de koeien onder controle te houden, evenals HighwaysWMIDS, Traffic WMP en Firearms WMP.” “Grote dank aan Whitewell Logisitcs Ltd die in het vastzittende verkeer zat en aanbood te helpen om de koeien van de rijbaan te verwijderen.”

Check ook: Bakfietschaos op de snelweg: dronken vrouw verstoort het verkeer

Bron: LADbible

You May Also Like