Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Sardinië biedt mensen 15.000 euro aan om daarheen te verhuizen

Sardinië

Italië is een van de populairste vakantielanden voor veel Nederlander. Misschien heb je er wel eens van gedroomd om er te kunnen wonen, en is dit je kans! Sterker nog, je kan ervoor worden betaald! Het Italiaanse eiland Sardinië is de nieuwste plek in Italië geworden om mensen geld aan te bieden om daarheen te verhuizen.

Sardinië

Voorwaarden

Het eiland is rijk aan cultuur, met turquoise wateren en witte zandstranden, maar veel jongeren verlaten het land om werk te zoeken. Als reactie op de afnemende plattelandsbevolking biedt de regering buitenlanders €15.000,- aan om naar de kust te verhuizen. Het programma is echter onderworpen aan bepaalde voorwaarden. Het geld moet worden gebruikt om huizen te renoveren in een stad met minder dan 3.000 inwoners. Deze omvatten steden zoals Galtellì (in de buurt van de berg Tuttavista, beroemd om te wandelen) en Calasetta (beroemd om zijn witte zandstranden). Aanvragers moeten er ook fulltime wonen, dus het geld kan niet alleen voor vakantiehuizen worden gebruikt.

Sardinië
Beeld: Pexels

Doel

Sardinië is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee (het grootste van Sicilië) en staat bekend om zijn prachtige stranden en gevarieerde keuken. Gelegen in het westen van Italië, is het eiland bereikbaar per vliegtuig en veerboot vanuit heel Europa (en het vasteland van Italië). In de afgelopen jaren is de bevolking van plattelandsgemeenschappen op Sardinië afgenomen. Het programma heeft tot doel de bevolking van plattelandsgemeenschappen te vergroten en de economische ontwikkeling van kleine steden en dorpen te stimuleren. “We hebben de voorwaarden gecreëerd voor jongeren om te besluiten te blijven en de economische structuur van de meest kwetsbare gebieden (verder) te ontwikkelen”, zei de Sardijnse president Christian Solinas in een persbericht. “Er kan geen groei zijn zonder een echte opwaardering van de gebieden, van het binnenland en de meest achtergestelde gebieden, die een nieuw beleid voor hun herbevolking moeten ondergaan.”

Sardinië
Beeld: Pexels

105 miljoen euro

Voor het project is 105 miljoen euro uitgetrokken. Aangezien niet elke aanvrager het volledige bedrag zal gebruiken (de subsidie ​​kan niet hoger zijn dan 50% van de aankoop- en renovatieprijs), zouden naar schatting meer dan 7.000 individuen of gezinnen moeten kunnen deelnemen. Een maximumbedrag van € 15.000,- wordt aan aanvragers aangeboden als een eenmalige, niet-restitueerbare beurs. Huizenkopers kunnen een aanvraag indienen bij het hoofdkantoor van de nieuwe gemeente. Om voor bijstand in aanmerking te komen, moeten zij echter eerst hun woonplaats op Sardinië registreren en zich binnen 18 maanden na aankomst registreren.

Sardinië
Beeld: Pexels

Dit is niet de eerste keer dat de Italiaanse regering financiële middelen biedt om mensen aan te moedigen om te verhuizen. Eerder dit jaar boden enkele dorpen in het zuiden van Calabrië aan om tot €28.000,- te betalen voor jongeren om te verhuizen.

Bron: independent.co.uk
Beeld: Pexels

You May Also Like